NE DA(VI)MO BEOGRAD PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MALOG: I to zbog novogodišnje jelke od 83.000 evra
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

slučaj jelka

NE DA(VI)MO BEOGRAD PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MALOG: I to zbog novogodišnje jelke od 83.000 evra

Beograd -

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je večeras da će podneti krivičnu prijavu protiv preduzeća "Keep Light" (Kip Lajt) d.o.o, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i odgovornih funkcionera Gradske uprave zbog nabavke novogodišnje jelke u vrednosti 83.000 evra.

Navodeći da je protiv tog preduzeća i odgovornih ljudi Gradske uprave već podnela krivičnu prijavu zbog "nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete 2016. i 2017. godine", Inicijativa je u saopštenju ocenila da je nabavka jelke za 83.000 evra, "još jedan dokaz da se ne radi o slučajnosti, već o dobro uigranom poslu".

"Prošlogodišnja krivična prijava odbačena je bez razmatranja dokaza, ali nadamo se da će, nakon otkrivanja zloupotrebe u nabavci najskuplje jelke na svetu, tužilaštvo ipak pažljivije osmotriti aktivnosti Gradske uprave na trošenju novca gradjana i gradjanki Beograda", piše u saopštenju.

Inicijativa je navela i da se gradski izdaci za rasvetu svake godine "umnožavaju i po nekoliko puta, pa je 2016. godine potrošeno oko 200 miliona dinara, što je tri puta više nego 2015. godine, a neverovatnih 60 puta skuplje nego 2014. godine kada je ukrašavanje koštalo oko tri miliona dinara".

Reagujući na izjavu gradonačelnika Beograda da će ugovor za novogodišnju jelku biti raskinut, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je ocenila da Mali "pokušava da izbegne odgovornost" i zatražila da Više javno tužilaštvo postupi po svim krivičnim prijavama u vezi sa novogodišnjom rasvetom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je ranije danas će ugovor za novogodišnju jelku koja je postavljena kod fontane u Knez Mihailovoj ulici biti raskinut, jer je kako je rekao, 83.000 evra "mnogo za jelku".

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Aleksandar Levajković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track