Đilas: Ako pobedimo u Beogradu raskinućemo ugovor o deponiji u Vinči
Foto: Marina Lopičić

novi plan za odlaganje smeća

Đilas: Ako pobedimo u Beogradu raskinućemo ugovor o deponiji u Vinči

Beograd -

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da će, ukoliko lista koju prevodi formira vlast u Beogradu, biti raskinut ugovor o javno-privatno partnerstvu o odlaganju otpada na deponiji u Vinči.

Đilas je, gostujući na TV Naša, ocenio da je taj ugovor štetan jer predviđa da spaljivanje smeća Beograđane košta 50 miliona evra godišnje.

"Potrebno je da rešimo problem odlaganja smeća, ali da li za to treba da plaćamo 50 miliona evra godišnje?", zapitao je Đilas i dodao da taj novac može da bude upotrebljen za razvoj Beograda, brigu o Beograđanima i povećanje plata.

On je kazao da se zalaže za vraćanje mera koje omogućavaju pomoć porodiljima, trudnicima, penzionerima.

Komentarišući fontanu na Slaviji koja je izgrađena na osnovu projekta aktuelne vlasti, Đilas je rekao da se od ideje o fontani, u vreme kad je on bio gradonačelnik Beograda, "koja bi Beograđanima dala jedan veliki trg i pešačku zonu vikendom, došlo do fontane koja svetli i svira dok idu automobili".

"Nije to bila ideja. Nije fontana ključna stvar, ona se samo najviše vidi. Beograd ne ide u dobrom smeru i to treba promeniti", rekao je Đilas.

Govoreći o nastupu opozicionih stranaka na izborima sa Skupštinu grada Beograda 4. marta, Đilas je rekao da mu je žao što se opozicija nije ujedinila, ali i zato što Beograđani ne biraju gradonačelnika direktno.

(Kurir.rs / Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track