Mali: Projekat K distrikt za novo ruho Dorćola
Foto: Beoinfo

Beograd izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadrata

Mali: Projekat K distrikt za novo ruho Dorćola

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas predstavljanju projekta „K Distrikt” i tom prilikom poručio da će poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike „Beko” na Dorćolu u potpunosti promeniti fizionomiju tog dela grada.

Događaju je prisustvovao glavni gradski urbanista Milutin Folić.Mali je istakao da je prostor nekadašnje fabrike „Beko” na Dorćolu u potpunosti zapušten već dugi niz godina. Iako je u ovom trenutku situacija nepromenjena, naveo je Mali, danas smo videli kako će ovaj deo grada uskoro da izgleda.

foto: Beoinfo

- Ovde će se nalaziti poslovno-stambeni kompleks koji će početi da se gradi već ove godine. U pitanju je investicija od skoro 200 miliona evra, a biće izgrađeno 115.000 nadzemnih kvadrata, plus dve podzemne garaže. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, tu su Sava, Dunav i Kalemegdan. Projekt, čijoj smo prezentaciji prisustvovali danas, u potpunosti će se uklopiti u istorijsko jezgro našeg grada - ocenio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, veliki broj lokacija u Beogradu je dugo godina bio zapušten poput Rajićeve, gde danas imamo moderni tržni centar. On je naglasio da u Beogradu pre samo nekoliko godina nije bilo investitora i investicija, ali da se sada, kada je to promenjeno, grad trudi da bude efikasan u izdavanju građevinskih dozvola. - Beograd je prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara. Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da će Beograd dobiti novi izgled u ovom delu grada. Investitor privodi kraju posao oko projekta, očekuje izdavanje građevinske dozvole, pa bi krajem leta ili početkom jeseni gradnja mogla da počne. Radiće se u tri faze, a posebno mi je drago što će stara fabrička zgrada firme „Beko” biti sačuvana i postati hotel ili poslovna zgrada - zaključio je Mali.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track