NOVO MESTO ZA DRUŽENJE ZA STARIJE SUGRAĐANE: Na Senjaku otvorena biblioteka i klub za seniore
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na inicijativu građana

NOVO MESTO ZA DRUŽENJE ZA STARIJE SUGRAĐANE: Na Senjaku otvorena biblioteka i klub za seniore

Beograd -

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je danas novu biblioteku i klub za seniore u obnovljenim prostorijama nekadašnje mesne zajednice Topčidersko brdo - Senjak, a otvaranju biblioteke prisustvovala je i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vujović je posebno zahvalila predsednici Skupštine, koja je, kako je i obećala, kada je pre godinu i po dana saznala za inicijativu građana te opštine da im se otvori biblioteka, danas donirala nekoliko iz lične kolekcije.

"Prostor, koji ćemo dati na korišćenje našim najstarijim sugrađanima smo potpuno rekonstruisali, okrečili, promenili pod, stolariju, a ono što je najvažnije jeste da je u sklopu nekadašnje mesne zajednice otvorena i dugo čekana biblioteka", rekla je novinarima Vujović.

NAJSTARIJI SUGRAĐANI ŽELE POPUSTE: Penzioneri Srbije traže senior kartice

Ona je dodala da je na Senjaku biblioteka zatvorena 2011. godine te da do pre godinu i po dana, kada je ona preuzela dužnost predsednice opštine, opštinsko rukovodstvo nije imalo sluha za inicijativu građana.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Godinama je pokušavala i direktorka Gradske biblioteke da stupi u kontakt sa opštinskim rukovodstvom. Pre godinu i po dana, kada sam postala predsednica opštine, zahvaljujući sugrađanima i njihovoj inicijativi da se vrati biblioteka, mi smo to danas i učinili", navela je Vujović.

Zahvalila je i biblioteci Grada Beograda, odnosno direktorki Jasmini Ninkov, koja je odmah reagovala i prihvatila da ova biblioteka bude ogranak Gradske biblioteke.

PENZIONERI MOGU DOBITI JOŠ PARA: Povećanje penzija od dva odsto u aprilu?

"U delu nekadašnje mesne zajednice je i klub namenjen za seniore, za njihovo druženje, a postoji i projektor gde će moći da gledaju filmove, one za koje se oni odluče", kazala je Vujović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track