PAŽNJA! DANAS ĆE ZBOG OVOG DA PLJUŠTE KAZNE: Zima je lepa, ali evo koliko će da vas košta ako ne očistite sneg!
Foto: EPA

Sneg u sRBIJI nepreKIDNO Veje već više od 30 sati

PAŽNJA! DANAS ĆE ZBOG OVOG DA PLJUŠTE KAZNE: Zima je lepa, ali evo koliko će da vas košta ako ne očistite sneg!

Beograd -

BEOGRAD - Sneg u našoj zemlji neprestano veje već više od 30 sati. Kako ne bi došlo do većih problema u saobraćaju, nadležne službe su celu noć na putevima u Srbiji.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Beograd je od jutros prohodan za saobraćaj i autobusi idu bez zastoja, a i situacija na glavnim putevima u zemlji je pod kontrolom. Međutim, ono što građanima stvara mnogo veću muku jesu zavejani i neprohodni trotoari.

Nadležne službe čiste autobuska stajališta, pešačke prelaze... međutim, mi smo nadležni da očistimo prilaze našim zgradama i kućama. Ko to ne uradi, sledi mu paprena kazna.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Naime, oni sugrađani koji se ne dohvate lopata i ne očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala, mogli bi da plate kaznu od 5.000 do 50.000 dinara!

Kazna propisana Odlukom o komunalnom redu u Beogradu za fizička lica iznosi 5.000 dinara, a pravna lica koja ne uklone sneg, led ili ledenice sa krovova mogla bi platiti do 50.000 dinara.

Da li se građani pridržavaju ove odluke proveravaće komunalna policija. Takođe, pazite da tokom čišćenja ne ometate vozače i pešake.

(Kurir.rs/Alo/Foto: EPA/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NEVEROVATNI UDARI VETRA NA IBARSKOJ: Sremčicu brije moćna košava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track