NEBOJŠA STEFANOVIĆ S UČENICIMA 14. I 3. GIMNAZIJE: Svi đaci da kažu NE nasilju
Foto: Marina Lopičić

razgovor posle performansa

NEBOJŠA STEFANOVIĆ S UČENICIMA 14. I 3. GIMNAZIJE: Svi đaci da kažu NE nasilju

Beograd -

Stefanović je maturantima 14. i 3. beogradske gimnazije, sa kojima je razgovarao nakon performansa u opštini Vračar, poručio da uvek mogu da se oslone na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i da će se država uvek truditi da ih zaštiti od svakog vida zla i da bude njihov štit.

Kako je naveo, u prethodne dve godine smanjen je broj krivičnih i prekršajnih dela koja su izvršili maloletnici.

"Ali, to samo po sebi nije dovoljno. Potrebno je da svi kažu 'ne nasilju'. Važno je da najpre možete da se obratite svom roditelju, da uvek možete da se obratite za pomoć nastavnicima, profesorima i policajcima, ali je izuzetno važno i da vi sami pomognete svojim drugarima", kazao je Stefanović.

Dodao je da je potrebno da svi đaci kažu "ne nasilju", jer tek kada nasilnik, onaj koji zlostavlja, oseti odbacivanje vršnjaka, prestaće to da radi.

Stefanović je podsetio da je na njegovu inicijativu od ove školske godine za učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola uveden predmet Osnovi bezbednosti dece, u okviru kojeg ih aktivni i penzionisani policijski službenici upoznaju sa opasnostima kojima mogu biti izloženi i podučavaju ih kako da se od njih zaštite.

foto: Profimedia

"Upravo ovo što smo danas imali priliku da vidimo u performansu, čuo sam u razgovoru, i sa decom u osnovnim školama, ali i od učenika srednjih škola", kazao je.

Kako je naveo, čuo je i od tih đaka koliko ih boli kada neko objavi njihovu sliku ili video bez njihovog znanja i kada ih neko ismeva.

"Pošto ne nailaze na razumevanje svojih vršnjaka, trpe i pate, i to ponekad može dovesti do strašnih posledica. Zbog toga je važno da svi kažemo 'ne nasilju' i da to bude poruka cele Srbije" zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track