ZIMSKA SLUŽBA RADI POJAČANO: Beograd očekuju novi talas padavina i sneg od srede do petka
Foto: Kurir

v. d. sekretara za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš

ZIMSKA SLUŽBA RADI POJAČANO: Beograd očekuju novi talas padavina i sneg od srede do petka

Beograd -

BEOGRAD - JKP "Beograd put" trenutno je u drugom stepenu angažovanja, a zimska služba radi pojačano, izjavio je danas v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Glavaš je rekao da je JKP "Beograd put" tokom prethodne noći bio u trećem stepenu angažovanja, a tako će biti i naredne.

Kako je naveo očekuje se pad temperature u toku dana i novi talas padavina sa formiranjem snežnog pokrivača u periodu od srede do petka.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Precizirao je da se predviđa formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, zavisno od dela grada, tako da će sva preduzeća pojačano sprovoditi aktivnosti zimske službe u narednim danima.

On je apelovao na sugrađane da u saobraćaju daju prvenstvo kretanja vozilima hitnih službi i gradskog prevoza, a takođe da brzinu prilagode uslovima za vožnju.

Kako je rekao JKP "Beograd put" spreman je sa svojih 200 kamiona i drugih mašina, a 1.400 radnika zimske službe grada od jutros od šest časova je na terenu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV)PRESTONICA POD SNEGOM! DANAS STIŽE PROLEĆE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track