Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ NAJAVIO NOVU MREŽU OSNOVNIH ŠKOLA U SRBIJI: Novi Zakon omogućava bolju organizaciju rada
Foto: Beta/Miloš Miškov

ministar prosvete

ŠARČEVIĆ NAJAVIO NOVU MREŽU OSNOVNIH ŠKOLA U SRBIJI: Novi Zakon omogućava bolju organizaciju rada

Društvo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će to ministarstvo uskoro predstaviti novu mrežu osnovnih škola u Srbiji, koju radi zajedno sa Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, Šarčević je obišao Osnovnu školu "Nikola Tesla" u Bačkoj Topoli u kojoj je završena prva faza rekonstrukcije, gde je ocenio da novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja daje mogućnost bolje organizacije rada.

Ministar je dodao da je o novinama u obrazovanju Srbije razgovarao sa predstavnicima opštine Bačka Topola a kao važnu temu on je izdvojio plan upisa u srednje škole i kako ga uraditi kvalitetno.

"Plan upisa nije problem nego strategija. On ne sme da bude u interesu malog broja ljudi i fonda časova. Ne mogu se doveka školovati isti obrazovni profili, a da se ne pogleda šta je višak, a šta manjak na tržištu rada. Učenicima nije u interesu da sede na birou za nezaposlene", rekao je Šarčević.

Zamenica predsednika opštine Bačka Topola Marina Popović zahvalila je Ministarstvu prosvete i vladinoj Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je 32 miliona dinara uloženo u Osnovnu školu "Nikola Tesla".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...