(FOTO) MALI FILIP POBEDIO NA DEČJEM MARATONU: Na najveselijoj manifestaciji u Beogradu do danas trčalo više od 400.000 mališana
Foto: Beoinfo

u susret velikom maratonu

(FOTO) MALI FILIP POBEDIO NA DEČJEM MARATONU: Na najveselijoj manifestaciji u Beogradu do danas trčalo više od 400.000 mališana

Beograd -

U Beogradskom zološkom vratu danas je održan 25. Dečji maraton, u kojem je učestvovalo oko 150 predškolaca, a pobedio je Filip Živković sa Čukarice.

Malog šampiona lovorovim vencem nagradio je predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao, a pehar mu je uručio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je istakao da je Beograd ponosan na Dečji maraton.

foto: Beoinfo

Mladenović, koji je dodelio nagrade pobednicima, ocenio da je ovo zasigurno jedna od najlepših i najveselijih manifestacija u Beogradu, a o njegovoj masovnosti ukazuje podatak da je danas svečano zabeleženo učešće 400.000. mladog trkača.

Svi vrtići već četvrt veka organizuju kvalifikacije za decu predškolskog uzrasta, nakon čega se najbolji takmiče u Zoo vrtu. Na taj način oni ulaze u svet sporta, rekreacije i zdravog života. Beograd je ponosan na Dečji maraton, rekao je Mladenović.

On je naglasio da su ovih dana glavnom gradu u posetu došli predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao i potpredsednica ovog udruženja Marta Morales, koji su naznačili da nigde u svetu ne postoji ovakva trka.

foto: Beoinfo

Zbog toga smo svesni značaja manifestacije, koja predstavlja dragulj Beograda, istakao je Mladenović. Zamenik gradonačelnika je zahvalio Beogradskom maratonu, koji decenijama istrajava u organizovanju ove trke kao uvertire u veliki maraton, kao i svima koji pomažu manifestaciju, vaspitačima i roditeljima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track