NE KUPAJTE SE NA ADI JOŠ UVEK! Iako su krenule vrućine, zbog JEDNE STAVKE izbegavajte ovo kupalište!
Foto: Nebojša Mandić

oprez

NE KUPAJTE SE NA ADI JOŠ UVEK! Iako su krenule vrućine, zbog JEDNE STAVKE izbegavajte ovo kupalište!

Beograd -

Iako nas neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine teraju da nađemo način da se rashladimo, iz preduzeća JP "Ada Ciganlija" apeluju na kupače da ne ulaze u vodu dok sezona ne počne.

Na jednom od omiljenih gradskih kupališta građani se već uveliko sunčaju, kako na ležaljkama u kafićima, tako i na plaži. Međutim, kako je temperatura vazduha iz dana u dan sve veća, a direktan prelazak iz zime u leto nije ostavio vremena da se pripremimo na vrućinu, pojedini Beograđani se rashlađuju kupajući se u Savskom jezeru.

Pored njih, mali maturanti koji su juče završili školsku godinu tradicionalno su otišli na Adu u želji da baš oni budu ti koji će otvoriti kupališnu sezonu, ne razmišljajući o potencijalnim opasnostima na koje zaposleni u preduzeću JP "Ada Ciganlija" upozoravaju.

- Pozivamo sve posetioce da se uzdrže od kupanja do početka zvanične sezone, imajući u vidu da to može biti opasno, jer temperatura vode još uvek nije zadovoljavajuća za bezbedno kupanje - apeluju oni.

Treba znati da sezona kupanja na Beogradskom moru počinje kada temperatura vode distigne 22 stepena Celzijusa, te se ove godine, zbog povoljnih vremenskih uslova, očekuje da to bude u subotu, 16. juna.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track