Najnovije vesti

NEVEROVATNA PONOĆNA TRKA NA PISTI BG AERODROMA: Kad su posle petarde sleteli srpski orlovi, nastalo je ludilo, a onda su uz muziku kao u noćnom klubu pobednici prošli kroz vodeni luk! (FOTO)
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Bez letova od ponoći do 5 ujutru

NEVEROVATNA PONOĆNA TRKA NA PISTI BG AERODROMA: Kad su posle petarde sleteli srpski orlovi, nastalo je ludilo, a onda su uz muziku kao u noćnom klubu pobednici prošli kroz vodeni luk! (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Atraktivna trka od pet kilometara na deonici poletno-sletne i rulne staze, zbog koje beogradski aerodrom nije imao letove od ponoći i pet sati kasnije, jedinstven je događaj u regionu koji su organizovali aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski maraton i Grad Beograd.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pobednik premijerne trke bio je Nemanja Cerovac rezultatom od 16 minuta i devet sekundi, u ženskoj konkurenciji slavila je rekorderka Srbije na 800 i 1.200 metara Amela Terzić (19.30) i oni su prošli kroz vodeni luk koji se koristi samo u specijalnim prilikama.

Vredi istaći i sjajni ambijent, uz muzički program kao u noćnim klubovima, čemu je prethodno doprineo i dolazak aviona sa ekspedicijom fudbalske reprezentacije Srbije na aerodrom "Nikola Tesla", sa priprema za Mundijal iz Austrije, što je propraćeno ovacijama prisutnih.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Zadovoljstvo odlično organizovanim događajem nije krio vršilac dužnosti direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

- Aerodrom "Nikola Tesla" je deo svetskog vrha, zajedno sa 10 aerodroma poput onog u Njujorku, Frankfurtu i drugih. Ova trka biće tradicionalna, svetla je budućnost našeg aerodroma - rekao je Vlaisavljević i zahvalio se na podršci države i Grada Beograda.

Vlaisavljević je beogradski aerodrom svrstao među jedne od najboljih.

- Sada je Beogradski aerodrom, po svemu što se događa poslednjih godina, u rangu njujorškog, bečkog, frankfurtskog... Rukovodstvo Aerodroma je ponosno na sve rezultate prve trke - rekao je Vlaisavljević.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Gradski funkcioner Andreja Mladenović posebno je istakao atmosferu trke.

- Aerodrom je prepoznao značaj trke i koncept zdravog života. Beogradski maraton ima 31-godišnju tradiciju, Grad još niz drugih manifestacija, a sada i jednu novinu koja mora da bude u ovo vreme jer se aerodrom nikad ne zatvara. Teško je organizovati ovakvu trku, verujem da će postati duga tradicija - zaključio je Mladenović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...