DAN GERONTOLOŠKOG CENTRA: Proslava uz pesmu i po koju suzu
Foto: Promo

tradicija

DAN GERONTOLOŠKOG CENTRA: Proslava uz pesmu i po koju suzu

Beograd -

Učesnici svečanog programa, puni entuzijazma i energije, bili su nestrpljivi da na sceni pokažu ono u čemu su najbolji, da zablistaju i uvere ostale prisutne da su sa godinama jači i bolji

Dan ustanove Gerontološki centar Beograd 13.06.2018. proslavljen je uz pesmu, i po koju suzu.

Tradicija i poverenje traju 55 godina a to je dovoljno da izazove kod mnogih zaposlenih izazove lavinu emocija. Bioskop sala Doma Bežanijska kosa bila je mala da primi sve koji su želeli da prisustvuju obeležavanju jubileja najreprezentativnije ustanove socijalne zaštite u oblasti brige o starijima.

Horisti, folkloristi,solisti,pevači,recitatori stanari i zaposleni, okupili su se da obeleže godine predanog rada i truda, ljubavi i pažnje, sa ljudima sa kojima žive ili rade, sa kojima žele radosti ili tuge.

Učesnici svečanog programa, puni entuzijazma i energije, bili su nestrpljivi da na sceni pokažu ono u čemu su najbolji, da zablistaju i uvere ostale prisutne da su sa godinama jači i bolji.

foto: Promo

Na početku programa prisutnima se obratila direktorka Ustanove g-dja Suzana Mišić, ponosna što može da se pohvali velikom odzivu stanara domova za smeštaj odraslih i starijih članova dnevnih centara i klubova koji posluju u okviru Ustanove Gerentološki centar Beograd.

Posebnu zahvalnost uputila je stanarima-donatorima koji su u predhodnom periodu iskazali podrsku i solidarnost ali i veliki humani gest. Zahvalnice i prigodne poklone poklone dobili su bračni par, gospodin Sieon Teofanov i g-din Božidar marković jedini koji nije korisnik usluga a svojim donatorstvom pomogao je da se unapredi i poboljša kvalitet života korisnika pod okriljem Ustanove.

Snežana Lalić, fizioterapeutkinja Doma Bežanijska kosa, inače voditelj programa, bila je prijatno iznenadjena kada joj se direktorka Suzana Mišić zahvalila na profesionalnosti i trudu koje svakodnevno pokazuje u svom radu. Program je počeo nastupom folklorno-pevačke grupe „Kolubarski vez“ iz Dnevnog centra i kluba „Lazarevac“ sa spletom igara. Zatim se predstavio hor Doma Bežanijska kosa u pratnji maestra dr. Srdjana Dimitrijevića a izveli su samo mali deo svog bogatog repertoara. U svojim redovima imaju brojne soliste a inače mogu da se pohvale i time što su hor koji broji najviše članova.

foto: Promo

Mešoviti kamerni hor „Smilje“, folklorni ansambl „Ima dana“, pevački sastavi „Zvezdarske zvezde“, „Zabranjeno staranje“ i „Vis 5+“, pored toga što su nas uverili u originalnost, pokazali su originalnu energiju i kvalitete. Sa bine su mogle da se čuju rodoljubive pesme, izvorne, narodne, zabavne, rock&rol, ali i strane pesme, sa autorskim recitalima u pauzama.

Uz zajedničku fotografiju, u koju je stala ova velika porodica, završen je dvočasovni program i obeležena još jedna godina uspešnog poslovanja.

Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track