PRIČA KOJA ĆE VAM OTOPITI SRCE! Radila je kao spremačica i godinama štedela novac, a onda je CELU SUMU DALA DEČJOJ BOLNICI U BEOGRADU!
Foto: Zorana Jevtić

svaka čast

PRIČA KOJA ĆE VAM OTOPITI SRCE! Radila je kao spremačica i godinama štedela novac, a onda je CELU SUMU DALA DEČJOJ BOLNICI U BEOGRADU!

Društvo -

Jedna majka čije je dete pre 15 godina operisala dr Mila Stajević, kardiohirurg iz Instituta za majku i dete, dala je donaciju od 200.000 dinara u "Fondaciju za dečje srce", koja isključivo sakuplja novca za ovu bolnicu.

Međutim, ovde nije reč o pukoj donaciji, već o jednom zadivljujućem činu. Ta žena godinama je skupljala novac, radeći kao spremačica.

"O kome je reč, to u ovom trenutku ne znam ni ja. Donirala je anonimno. Verujte mi i ja bih volela više da znam", kaže za dr Stajević, koja je inače u Upravnom odboru ove Fondacije, ali i načelnik kardiohirurškog odeljenja u Institu za majku i dete.

Doktorka je vest o ovom humanom činu podelila javno i na tviteru.

"Jedna majka čije sam dete operisala pre 15 godina je dala donaciju od 200.000 dinara u našu Fondaciju za dečja srca. Žena je spremačica, skupljala je novac godinama. Da se lepo zaplačem", napisala je ona.

foto: PrintScreen

Kako nam je objasnila doktorka, početkom meseca Fondacija je organizovala izložbu petoro mladih akademskih slikara, koji su uživo, crtali portrete prisutnih zvanica. Portretisani gosti mogli su, prema svojim mogućnostima, da otkupe svoj portret i na taj način doniraju sredstva za dečju hirurgiju i lečenje mališana.

Tada je došla i ova žena, donirala novac i objasnila da je dr Stajević pre 15 godina oprisala srce njenom detetu. Ona je godinama skupljala novac i na ovaj način verovatno želela da se zahvali za detetov spašen život.

"Često nam dolaze roditelji čiju smo decu lečili i doniraju kako bi se zahvalili. Pre nekoliko godina imali smo jednog oca, čije je dete, na žalost preminulo. I pored toga, on je želo da donira. Kupio je neke aparate za bolnicu", objašnjava dr Stajević.

Inače, Fondacija za dečje srce osnovana je još pre 25 godina. Kako objašnjava doktorka, novac koji sakupe isključivo se koristi za kupovinu opreme za odeljenje kardiohirurgije u Institutu za majku i dete.

Kurir.rs/Blic/S. Todorović/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track