Festival folklora od 9. do 15. jula

CIOFF

Festival folklora od 9. do 15. jula

Beograd -
Program počinje 9. jula defileom svih učesnika manifestacije od Palate Albanija, Knez Mihailovom ulicom, do Beogradske tvrđave gde će biti svečano otvaranje

BEOGRAD - Osmi internacionalni festival folklora -CIOFF-Beograd 2012 biće održan od 9. do 15. jula, a osim domaćih kulturno-umetničkih društava, predstaviće se i ansambli iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Poljske, Slovačke, Španije i Turske, najavili su organizatori.

Učesnici iz sedam zemalja i pet beogradskih folklornih ansambala, članova Nacionalne sekcije CIOFF-a Srbije, predstaviće svoju muzičku, pevačku i igračku narodnu tradiciju.

Program počinje 9. jula defileom svih učesnika manifestacije od Palate Albanija, Knez Mihailovom ulicom, do Beogradske tvrđave gde će biti svečano otvaranje. Na festivalu će nastupiti beogradski ansambli "Branko Krsmanović", "Koturović", "Lola", "Abrašević" i "Tucović".

Posetioci će uživati u spletu narodnih igara i gostiju iz inostranstva: "Varna" (Bugarska), "Horeftiko Sigrotima Stavraetos" (Grčka), "Przyszowianie" (Poljska), "Romafest Gypsy Ensemble" (Rumunija), "Rozmarija" (Slovačka), "Valdemel" (Španija) i "Atasehir Belediyesi-Ogretmenler Halk Oyunlari Toplulugu" (Turska).

Specijalni gost je Nacionalni ansambl "Kolo", koji će održati koncert 13. jula.

Ansambli će održati koncerte na košarkaškim terenima kluba "Partizan" na Kalemegdanu, a za zatvaranje je najavljena zajednička tačka svih učesnika. Inostrani ansambli gostovaće i u Domu penzionera na Bežanijskoj kosi.

Festival organizuje Nacionalna sekcija CIOFF-a Srbije, a uz pomoć i podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.Nacionalna sekcija CIOFF Srbija članica je Međunarodnog saveta za organizaciju folklornih festivala - CIOFF, čiji je osnivač Unesko.

Cilj festivala je upoznavanje i zbližavanje kultura i tradicija naroda sveta, a Beograd je do sada ugostio više od 70 inostranih ansambala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track