Beogradski karneval brodova na Savi
Foto: Tanjug

Turizam

Beogradski karneval brodova na Savi

Beograd -
Karneval je u subotu održan na delu reke Save od Brankovog mosta da ušća u Dunav, a ovogodišnji program je otvorio policijski orkestar posle koga su usledile akrobacije padobranaca i skijaša na vodi, koji su najavili isplovljavanje i defile dekorisanih plovila iz beogradskih marina
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Beogradu je održan deveti Beogradski karneval brodova, jedna od najatraktivnijih turističkih manifestacija u Srbiji i glavnom gradu.

Karneval je u subotu održan na delu reke Save od Brankovog mosta da ušća u Dunav, a ovogodišnji program je otvorio policijski orkestar posle koga su usledile akrobacije padobranaca i skijaša na vodi, koji su najavili isplovljavanje i defile dekorisanih plovila iz beogradskih marina.

Brodovi su plovili od Brankovog mosta do Ušća i nazad.

Uz ovogodišnji karneval održano je nekoliko muzičkih koncerata. U okviru zabavnog programa na šetalištu brojne posetioce su animirali razni zabavljači, mađioničare, animatori, mažoretkinje.

Svi posetioci su mogli da uživaju u besplatnom krstarenju rekama a ovogodišnji karneval održan je pod sloganom "Ljubav je na rekama" i pod sloganom "Kod srećne bove" i posvećen je bovi koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, jer se upravo na tom mestu spaja više od 100 evropskih reka koje se ulivaju u Dunav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja