BISER ARHITEKTURE ŠOKIRAO BEOGRAĐANE: Pred ovom zgradom svi zastaju, a neki se čak i krste! Dovoljno je samo da je pogledate i biće vam SVE JASNO! (FOTO)
Foto: Printscreen/Google Streetview

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

BISER ARHITEKTURE ŠOKIRAO BEOGRAĐANE: Pred ovom zgradom svi zastaju, a neki se čak i krste! Dovoljno je samo da je pogledate i biće vam SVE JASNO! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Stanovnici Lekinog brda u Beogradu mogu da se pohvale da u svom kraju imaju jedinstveni biser arhitekture, zgradu u okviru koje se bukvalno nalazi bandera javnog osvetljenja.

Svi koji su prvo videli fotografiju pomislili su da se radi o fotomontaži, te da je nemoguće da je neko to u stvarnosti uradio. Međutim, ko ne veruje, može da se prošeta do objekta u Ulici Veselina Masleše 40.

"Dolaze ljudi, zastaju i s nevericom gledaju u višespratnicu u izgradnji. Kako i da ne gledaju, kada je zgrada bukvalno zarobila banderu", pričaju komšije.

Prolaznici mogu jasno da vide da je deo objekta, najverovatnije namenjen terasi, bukvalno izgrađen oko bandere, i to na takav način da ne remeti njeno funkcionisanje.

Na samom gradilištu postoji tabla sa podacima o investitoru, projektantu, izvođaču radova, te roku za završetak - jul 2019. godine, što upućuje na zaključak da je, barem što se građevinske dozvole tiče, sve legalno.

Ipak, kako kažu iz odgovorne projektantske firme ovakvo rešenje nije predviđeno njihovim projektom jer u trenutku izrade ta bandera navodno nije postojala.

"Podnet je zahtev za izmeštanje bandere, ali nije bilo moguće odložiti početak gradnje. Kako smo informisani, bandera će najverovatnije biti skraćena, a možda čak i potpuno izmeštena", kažu projektanti.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track