VISOKA PREDOSTROŽNOST U BEOGRADU: Ustanove socijalne zaštite vrše prijem 24 sata
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

u pripravnosti

VISOKA PREDOSTROŽNOST U BEOGRADU: Ustanove socijalne zaštite vrše prijem 24 sata

Beograd -

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu danas je zatraženo od svih ustanova socijalne zaštite, a koje su u nadležnosti Grada Beograda, da hitno angažuju sve svoje kapacitete kako bi se odgovorilo na potrebe ugroženog stanovništa tokom nepovoljnih vremenskih prilika i najavljenog hladnog talasa.

Ovim zahtevom obuhvaćen je i Gradski centar za socijalni rad u Beogradu.

Ustanove će uvesti pojačanu pripravnost zaposlenih, po potrebi i dežurstva, a spostavljena je stalna komunikacija sa ovim sekretarijatom i Gradskim centrom za socijalni rad u Beogradu, čiji će timovi, koji su u pripravnosti, usmeravati korisnike na ustanove, prevashodno Prihvatilište za odrasla i stara lica i prihvatilišta za decu i mlade, kako bi im se obezbedilo neodložno zbrinjavanje i zaštita potreba, prava i interesa.

- U Prihvatilištu za decu trenutno boravi 20 dece, a u Prihvatilišu za odrasla i stara lica trenutno je 117 korisnika. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova očekuje se pojačan pritisak na ovu ustanovu. Ustanove vrše prijem 24 sata, Prihvatilište za decu i Prihvatilšte za odrasle pružaju sigurno utočište od hladnoće, ulice i gladi u vidu obroka, suve odeće i toplog kreveta - rekla je Nataša Stanisavljević.

Nataša Stanisavljević
Nataša Stanisavljevićfoto: Beoinfo

Sekretarijat za socijalnu zaštitu apeluje na sve građane da postupaju po uputstvima koja budu dobijali od Štaba za vanredne situacije i Zimske službe.

Ukoliko imaju infomacije o licima koja su u stanju socijalne potrebe ili kojima je neophodno zbrinjavanje i sklanjanje sa ulice, obavezno treba da kontaktiraju Gradski centar za socijalni rad u Beogradu ili Prihvatilište za odrasla i stara lica (adresa: Kumodraška 226a, broj telefona: 011/2466-996), poručuju iz Sekterarijata za informisanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track