SAOBRAĆAJNO ČUDO U BEOGRADU: Gužve najmanje u proteklih 10 dana. Kolaps samo u pojedinim delovima grada! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen Naxi kamere

zatriše pred slavlje

SAOBRAĆAJNO ČUDO U BEOGRADU: Gužve najmanje u proteklih 10 dana. Kolaps samo u pojedinim delovima grada! (FOTO/VIDEO)

Beograd -

Gužve u saobraćaju poslednjeg petka u ovoj godini su najblaže u proteklih 10 dana, otkad traje novogodišnja groznica! Iako je špic u toku, između 16 i 17.30 sati gotovo svi pravci su prohodni, uverili su se reporteri Kurira širom grada!

Čak i Gazela ne "stoji" što je ravno čudu, iako se vozila kreću usporeno.

Poluprazno... Slavija u 17.15
Poluprazno... Slavija u 17.15foto: Kurir

Fotografija Slavije, mesta koje prepoznajemo po haosu u saobraćaju, snimljena je oko 17.15 časova, a gužve niotkuda.

Brankov most se prelazi relativno lako, mada se postojeće stanje neće menjati verovatno do 20 časova jer je šoping u toku...

Pogledajte deo pred Autokomandu oko 17.20. Nigde nikoga...

Gužva je ipak nastala u radnjama, supermarketima, restoranima, gradskom saobraćaju! Sem toga, gotovo ne nemoguće dobiti taksi.

"Mislim da su veće šanse da večeras dobijete sedmicu na Lotou "tešku" preko pet miliona evra nego da nađete slobodan taksi. Barem regularan, legalan. Špic praktično traje ceo dan, pa kolegama treba tri puta više vremena do određene destinacije nego obično", kažu nam beogradski taksisti.

Gužve po saobraćajnicama su zabeležene u blizini tržnih centara!

"Malo, malo pa imamo neku vožnju do ili od tržnog centra. Savetujemo Beograđane da se pripaze jer baš oko njih u velikom broju vrebaju "divljaci", dodaju taksisti.

Autoput, Bulevar Mihajla Pupina preko Brankovog mosta do Terazijskog tunela, prilazi Pančevačkom mostu, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra, Tadeuša Koščuška, Bulevar oslobođenja, Slavija, potez oko Beogradskog sajma, Glavna ulica u Zemunu, delovi Bulevara kralja Aleksandra... samo su neke od lokacija na kojima se stvaraju dugačke kolone, ali vozila je menje nego proteklih dana.

"Kada se zbog neke manifestacije zatvore ulice u centru grada, uvek imate alternative. Ali kada su sve saobraćajnice prepune, onda vam nema izlaza", objašnjavaju taksisti.

Povrh svega, je poremećen red vožnje linija javnog gradskog prevoza na pojedinim linijama u centru.

"Ljudi, pa autobus 16 je nekada bio najredovniji u gradu, dolazio na 5-6 minuta, a sada ga čekamo po 20 minuta. I onda dođe totalno krcat da ne mogu ni vrata da se otvore", kaže studentkinja Ivana S.

Kako javljaju naši reporteri, gužve su u supermarketima, ali se mesto više traži i u restoranima.

"Mnoga preduzeća su ovih dana organizovala novogodišnje proslave, zakupili prostor desetak dana ranije, a primetno je i da su turisti već počeli da pristižu", kažu iz jednog skadarlijskog restorana.

Situacija bi mogla da bude još haotičnija jer meteorolozi i za naredne sate najavljuju kišu.

(Kurir.rs/Blic/M. Radonjić/Foto: Printscreen Naxi kamere)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja