STIŽU LEDENI DANI, OPREZ ZBOG POLEDICE: Očišćene ulice prvog prioriteta u srpskoj prestonici, gradski prevoz funkcioniše normalno
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

bačeno 1.420 tona soli

STIŽU LEDENI DANI, OPREZ ZBOG POLEDICE: Očišćene ulice prvog prioriteta u srpskoj prestonici, gradski prevoz funkcioniše normalno

Beograd -

Skoro sve ulice prvog prioriteta su očišćene od snega, a u toku dana biće očišćene i ulice drugog prioriteta, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ističući da javni prevoz funkcioniše normalno.

Vesić je Tanjugu rekao da radnici "Beograd puta" završavaju čišćenje ulica prvog prioriteta nakon snežnih padavina koje su počele juče posle 14.00 časova.

U centru grada palo je od pet do 10 centimetara snega, a u ovom trenutku na Košutnjaku je izmereno 11 centimetara snega, kaže Vesić i naglašava da nije bilo većih problema u javnom prevozu.

Prema njegovim rečima, tokom noći je na snazi bio najviši, četvrti, stepen pripravnosti.

"Na ulicama je bilo 90 velikih kamiona, radilo je 270 ljudi, bacili smo 1.420 tona soli, 400 tona kamenog agregata, 1.435 litara kalcijum-hlorida", naveo je Vesić.

Od jutros je "Beograd put" u trećem stepenu pripravnosti sa 60 kamiona, a od sutra ujutru ponovo će biti na snazi četvrti stepen, jer se očekuju snežne padavine.

Vesić je rekao da nas i sutra očekuju ledeni dani, sa temperaturama nižim od minus 10 stepeni i pozvao je vozače da budu oprezni zbog poledice, a građane da očiste trotoare ispred svojih zgrada.

Naveo je i da su radnici drugih javnih komunalnih preduzeća i za Božić na terenu, čiste javna stajališta i staze u parkovima.

On je kazao da je bilo manjih problema u Lazarevcu, ali da će to biti rešeno tokom jutra, te da će se veća pažnja posvetiti čišćenju snega na Novom Beogradu, posebno sa leve strane autoputa.

Vesić je rekao da je u jednom trenutku okretnica autobusa sa Zelenog venca pomerena u ulicu Admirala Geprata, dok nije očićena od snega.

Naveo je da u ovom trenutku ima manjeg zastoja u ulici Kneza Miloša, koja je očisćena od snega, ali u kojoj zbog nestanka struje stoji nekoliko trolejbusa.

Ulice prvog prioriteta se prostiru na 1.767 kilometara, a drugog na 491 kilometar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track