PANIKA SE ŠIRI PO GRADU:  Kruži priča da je Infostan poslao 240 000 opomena, ako se ne plate prete izvršiteljima
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

mora da se plati

PANIKA SE ŠIRI PO GRADU: Kruži priča da je Infostan poslao 240 000 opomena, ako se ne plate prete izvršiteljima

Beograd -

Nova tura koverti sa opomenama pred utuženje iz JKP "Infostan tehnologije" počela je prethodnih dana da stiže na adrese Beograđana. Prema nezvaničnim informacijama, čak 240.000 imena ukupno se našlo na spisku neplatiša, a ovoga puta na meti su mahom oni koji od maja 2018. godine nisu plaćali objedinjenu naplatu komunalnih usluga.

Ova informacija najpre je počela da kruži društvenim mrežama, a redakciji Večernnnjih novosti javio se i ogorčeni sugrađanin R. B., sa istom mukom.

- Raspitao sam se po komšiluku, mnogima je stigla opomena - kaže sagovornik.

foto: Zorana Jevtić

- "Infostan" zahteva da se isplate zaostali računi, zaključno sa januarom ove godine, što je bezobrazluk. Imam dug za novembar i decembar, i ne bežim od izmirivanja obaveza, ali prerano je da bi ljude teretili i za prvi mesec ove godine.

Kako kaže naš sagovornik, rok za plaćanje duga za komunalije je sedam dana.

Nakon toga, na vrata Beograđana zakucaće izvršitelji. Kako se nezvanično saznaje, opomenama pred utuženje jednako su pogođeni i oni čija su se dugovanja gomilala godinama, ali i oni koji su obaveze zanemarili dva ili tri meseca.

Poslednji talas preduzimanja mera protiv neplatiša "Infostan" je imao sredinom decembra, kada je štampano 35.000 opomena. Tada se obračunavao period od novembra 2017. do oktobra 2018. godine.

(Kurir.rs/Večernje novosti, G.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track