GORAN VESIĆ: SBB nelegalno postavio 60 kilometara kablova!
Foto: Nemanja Nikolić

Zamenik gradonačelnika Beograda optužio kablovskog operatera

GORAN VESIĆ: SBB nelegalno postavio 60 kilometara kablova!

Beograd -

Vesić je pokazao dva šahta na teritoriji Novog Beograda, u Bulevaru Milutina Milankovića i na uglu Bulevara Mihajila Pupina i Trešnjinog cveta, u kojima je, kako tvrdi, SBB nelegalno postavio optičke kablove na gradsku mrežu, "bez ijednog dinara nadoknade"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio je danas kablovskog operatera SBB, čiji je suvlasnik Dragan Šolak, da nelegalno postavlja svoju mrežu koristeći mrežu gradskih komunalnih preduzeća i to je danas pokazao javnosti na primeru JKP "Beogradske elektrane".

On je novinarima pokazao dva šahta na teritoriji Novog Beograda, u Bulevaru Milutina Milankovića i na uglu Bulevara Mihajila Pupina i Trešnjinog cveta, u kojima je, kako tvrdi, SBB nelegalno postavio optičke kablove na gradsku mrežu, "bez ijednog dinara nadoknade".

"Više puta sam javno govorio da SBB i suvlasnik tog kablovskog operatera Dragan Šolak nelegalno postavljaju mrežu na teritoriji grada Beograda. Više puta su to demantovali i tvrdili da plaćaju sve obaveze prema Gradu i zato sam danas pokazao da to nije tačno", rekao je Vesić.

Naveo je da su JKP "Beogradske elektrane" uradile analizu kompletne svoje mreže i pronašli skoro 60 kilometara nelegalno postavljene mreže na teritoriji Beograda.

Da je SBB plaćao korišćenje gradske mreže Grad bi dobio između tri i pet miliona evra, istakao je Vesić i kao primer naveo da su za tri miliona evra mogla da se izgrade dva vrtića.

Vesić tvrdi da Šolak na sličan način koristi i gradsku vodovodnu mrežu, kao i stubove javne rasvete i dodaje da SBB preko ojačivača na stubovima krade struju direktno sa bandera što je krivično delo.

Vesić kaže da SBB nelegalno i razvodi mrežu po Beogradu.

Kako je rekao, kada uđu u stambene zgrade zakače se na zajednički strujomer svih stanara i tako kradu struju.

"Kradu struju od stanara, sa bandera, postavljaju nelegalno svoje optičke kablove na gradsku toplovodnu i vodovodnu mrežu i misle da mogu da pljačckaju građane", dodao je Vesić.

Najavio je da Grad reagovati tim povodom i da će on lično narednih dana uputiti pismo BC Partnersu i EBRD-u, suvlasnicima "United Grupe" koja je vlasnik SBB-a, kao i regulatornom telu u Luksemburgu.

"Pitaću da li u Americi može da se krade struja i da li je normalno da su suvlasnici firme čiji vlasnik krade struju od građana i ne plaća obaveze prema Gradu Beogradu", rekao je Vesić i nastavio:

"Šolak, koji je državljanin EU, koji svima nama drži lekcije, probao je da postane medijski magnat i da upravlja medijima u Srbiji, a na kraju je postao ''kralj kanalizacije'' kao Splinter koji ima nindža kornjače, samo što su njegove nindža kornjače Jugoslav Chosić i Aleksandra Subotić", rekao je Vesić.

Istakao je da Grad nikome neće dozvoliti da nelegalno postavlja mrežu koristeći javna dobra i najavio da će Grad tužiti SBB i tražiti odštetu.

"Nećemo dozvoliti da se bilo ko bogati ne plaćajući svoje obaveze prema Gradu i moja poruka za Šolaka je da može da nastavi da mi preti i pravi priloge na svojoj televiziji, ali da će do poslednjeg dinara platiti sve što duguje Gradu", zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track