TAMNI OBLACI NAD BEOGRADOM, SNAŽAN PLJUSAK OBARAO DRVEĆE: Palo stablo u Zemunu, glavna raskrsnica u Borči opet pod vodom (KURIR TV)
Foto: screenshot Kurir TV

nepogoda

TAMNI OBLACI NAD BEOGRADOM, SNAŽAN PLJUSAK OBARAO DRVEĆE: Palo stablo u Zemunu, glavna raskrsnica u Borči opet pod vodom (KURIR TV)

Beograd -

Jako nevreme zahvatilo je posle Vojvodine i Zapadne Srbije i Beograd, a na grad se za kratko vreme sručila velika količina kiše. I u naredna dva časa u Beogradu i većem delu Srbije očekuje se mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, objavio je večeras RHMZ. Navodi se da će na jugozapadu i jugoistoku Srbije biti suvo.

U Borči je zbog kiše poplavljena raskrsnica na Zrenjaninskom putu kod naselja Borča Greda, kod tržnog centra Šopi i supermarketa Lid.

Na auto putu je zbog kiše smanjena vidljivost, a kolone su duge. Kod benzinske pumpe Zmaj u Zemunu se zapalio autobus Niš ekspresa, što je izazvalo teškoće u saobraćaju.

foto: Kurir
foto: Kurir

Kako nezvanično saznajemo, u centru grada ne radi nekoliko semafora.

Kilometarske kolone bile su na prilazima Beogradu. Ibarska magistrala oko 20 časova.

foto: Kurir

Jak vetar je oko 19.40 sati oborio stablo i u Padinskoj skeli u Ulici Dejana Smiljkovića kod Doma zdravlja, te je zbog toga došlo do zastoja na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza.

- Pojedini autobusi su uspeli da se nekako probiju, ali zbog oborenog drveta došlo je do zastoja na linijama 101, 102 i 109. Zastoja ima i u Surčinu, ali nemamo informacije o tome koje linije stoje. Do problema je došlo kada se oko 19 sati prevrnuo traktor koji je prevozio pšenicu - kažu iz Gradskog saobraćajnog preduzeć, a navodi Blic.

Kako dodaju, u drugim delovima grada saobraćaj za sada neometano funkcioniše.

"Sve gradske službe su u pripravnosti zbog padavina na teritoriji grada Beograda. Situacija na levoj obali Dunava za sada je stabilna, a nivo vode u crpnim stanicama je nizak tako da za sada nema problema. Najviše kiše, oko 25 litara po metru kvadratnom, očekuje se na teritoriji Čukarice, Obrenovca i Lazarevca", napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na putu za Pančevo stablo je palo na sred puta što je dodatno otežalo saobraćaj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track