SRPSKA DESNICA: Najstrože kazniti ubice starice u Krčedinu! Uvesti još oštrije zakone za nasilje!
Foto: Privatna Arhiva

Reagovanje! SAŠA DUJOVIĆ PODNEO OSTAVKU IZ MORALNIH RAZLOGA

SRPSKA DESNICA: Najstrože kazniti ubice starice u Krčedinu! Uvesti još oštrije zakone za nasilje!

Politika -

BEOGRAD - Srpska desnica s gnušanjem osuđuje brutalno ubistvo Majde Garović (80) iz Zemuna, i poziva da se sprovede detaljna istraga ubistva, saopštila je ova stranka pošto je večeras obelodanjeno da su osumnjičeni za zločin Jelena Š. (25) i Momčilo D., ćerka i sin Saše Dujovića, funkcionera ove partije, koji je večeras podneo ostavku.

- Oštro osuđujemo ovo svirepo ubistvo i izražavamo svoje najdublje saučešće porodici. Srpska desnica poziva sve nadležne institucije, policiju i sudstvo, da reaguju u skladu sa zakonom, te da počinioci budu najstrože kažnjeni za počinjeni zločin - saopštila je Srpska desnica.

Nesrećna starica je ubijena, a njeno telo je pronađeno ugljenisano kod Krčedina.

- Duboko smo šokirani da se ovakav vrsta nasilja dešava u našoj neposrednoj blizini i insistiramo da država intenzivnije radi na prevenciji nasilja, rekao je Miša Vacić, predsednik Srpske desnice. - Podizanje svesti javnosti o nasilju je od krucijalne važnosti, a neophodni su strožiji zakoni i kazne, kako bi se ovakvi i slični tragični događaji umanjili, a na samom kraju i sprečili."

Srpska desnica ističe da počinioci zločina nikada nisu bili članovi ove organizacije, i da kao punoletni građani snose ličnu odgovornost za svoje postupke i počinjena dela. Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je odmah po saznanju tražio ostavku svog zamenika, a Saša Dujović je iz moralnih razloga odmah to i učinio.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track