EVO KAKO SE ARČI DRŽAVNA IMOVINA: Bastać dao Bajecovom sinu državni prostor za DŽ!
Foto: Dado Đilas

Otkrivamo

EVO KAKO SE ARČI DRŽAVNA IMOVINA: Bastać dao Bajecovom sinu državni prostor za DŽ!

Beograd -

Mutno Andrej Bajec, šef Narodne stranke na Vračaru i sin vivšeg direktora KCS, dobio je po minimalnoj ceni luksuzni prostor u SC "Milan Gale Muškatirović", kojim gazduje opština Stari grad

Andrej Bajec, predsednik opštinskog odbora Narodne stranke na Vračaru i sin bivšeg direktora Kliničkog centra Srbije, drži teretanu u poslovnom prostoru Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović". Bajecu je luksuzan prostor, uz minimalnu naknadu, obezbedio Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, koja gazduje ovim preduzećem, tvrdi izvor Kurira.

Stare veze Njegova bliska veza sa liderima Saveza za Srbiju datira još od davnih dana, jer je njegov otac Đorđe Bajec bio član Glavnog odbora DS i u odličnim odnosima sa tadašnjim rukovodstvom i Draganom Đilasom, dok je bio gradonačelnik. Kasnije se priključio stranci Vuka Jeremića.

foto: Nebojša Mandić

- Po svemu sudeći, Andrej Bajec igra na kartu biznisa i političkog profiterstva iako je po profesiji hirurg. Zato je i uzeo tu teretanu, tu se vrte velike pare... Nije ni čudo što je sportski centar u katastrofalnim dugovima imajući u vidu da su sve najbolje lokale, među kojima je i pomenuta teretana, izdali svojima i to za minimalne iznose - priča izvor Kurira i dodaje: - Baš u tu teretanu je opština Stari grad uložila značajna sredstva, renovirala je i sredila, a onda su je dali Andreju Bajecu. Iako se u Agenciji za privredne registre on ne vodi kao vlasnik, Bajec neformalno stoji iza ovog biznisa i zgrće ogromne pare. Dokaz da voli život na visokoj nozi su i objave koje ima na društvenim mrežama. Postavlja slike sa jahte, skijanja, luksuznih putovanja, ali i iz teretane sa treninga.

Pere se S druge strane, Bajec tvrdi da nema nikakve veze sa teretanom u "Galetu". - Ne razumem pitanje, kakve su to gluposti!? Ja sam hirurg i upravo sam izašao iz operacione sale, mnogo je ružno da mene povezujete sa teretanom - rekao je Andrej Bajec tvrdeći da ni ne poznaje Bastaća. Podsetimo, Kurir je već pisao o teškom stanju u kom se nalazi "Gale" - dugovi centra konstantno rastu, godinama se posluje s gubitkom, često nema novca ni za plate, kredit od 50 miliona dinara se ne otplaćuje, komunalni dugovi tog preduzeća su čak milion evra... Lokali se izdaju po bagatelnim cenama, a mnoge kirije se na kraju i ne naplate.

foto: Privatna Arhiva

Radoslav Marjanović (SNS) Upropastili su sportski centar Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović kaže za Kurir da je "Milan Gale Muškatirović" doživeo finansijski sunovrat: - Očigledno je da odlazeći predsednik opštine Stari grad Marko Bastać državnu i gradsku imovinu doživljava kao svoje privatno vlasništvo, pa je rešio da je podeli Đilasovim i Jeremićevim saradnicima iz SZS. Bastać je, kao najbolji đak Dragana Đilasa, uspeo da upropasti "Milan Gale Muškatirovic", koji je doživeo potpuni finansijski sunovrat sa naraslim dugovanjima od preko 100 miliona dinara. Svima je jasno da su jedini motivi Đilasa i Bastaća za bavljenje politikom isključivo lični i materijalni interes, a ne interes građana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track