VELIKA POBEDA KURIRA! ODLETEO BASTAĆEV DIREKTOR, GRAD PREUZEO „GALETA“: Sportski centar ima novo rukovodstvo!
Foto: Privatna Arhiva

Promena

VELIKA POBEDA KURIRA! ODLETEO BASTAĆEV DIREKTOR, GRAD PREUZEO „GALETA“: Sportski centar ima novo rukovodstvo!

Beograd -

Nakon pisanja našeg lista o milionskim malverzacijama u SC na Dorćolu pod upravom opštine Stari grad s Markom Bastaćem na čelu, gradska vlast postavila svog direktora

Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“ dobio je novog direktora - Jovana Kneževića. On je juče ujutru otišao na svoje novo radno mesto, sa zaposlenima je održao prvi sastanak i poručio im da neće dozvoliti kašnjenje plata, koje se dešavalo zbog lošeg menadžmenta.

foto: Sonja Spasić

Ovim preduzećem je prethodno upravljala opština Stari grad s Markom Bastaćem na čelu, a dugovi su dostigli iznos veći od milion evra! Mahinacije u „Galetu“ s dojučerašnjim direktorom Dušanom Raičkovićem na čelu Kurir je prvi otkrio i tekstove o tome smo objavljivali u više navrata.

Ogromni gubici

Zbog svega toga Grad Beograd je formirao društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje sportskim centrom, kako bi se stavila tačka na drastične gubitke. Knežević kaže da sada predstoje nova ulaganja, modernizacija bazena i vraćanje ugleda ovom centru.

foto: Sonja Spasić

- Na moju veliku radost, zaposleni su prihvatili ovu promenu. Mnogo mi znači podrška tima s kojim treba da sarađujem. Centar je izgubio sjaj i ugled koji je imao nekad, ali moj tim i ja ćemo raditi na tome da mu vratimo ugled. Očekuju nas papirološke predaje, finansijska konsolidacija, kompletan uvid u rad i tek tada ćemo imati kompletnu sliku stanja - navodi Knežević. Za loše stanje, kaže, krivo je bivše rukovodstvo. - Bivši menadžeri se nisu vodili domaćinskom logikom. Ne želim da se ikad više desi da radnicima kasne plate, kao što je bio slučaj. Misija mi je da im omogućim redovne plate i uvećam ih u skladu s njihovim trudom i radom - najavljuje Knežević.

foto: Kurir

Otkrili smo mahinacije

Podsetimo, Kurir je pisao o radu bivšeg direktora Dušana Raičkovića, koji je imao četiri pomoćnika, ali je doveo centar do kolapsa, pa je čak račun bio u blokadi 15 dana. Upućeni su otkrili da su se lokali izdavali po burazerskom principu, odnosno da ih je Raičković bez ikakvih kriterijuma davao svojim prijateljima po bagatelnim cenama. Rukovodstvo je produbilo rupu u kasi i nerezonskim kreditom od 50 miliona dinara, koji se ne servisira.

foto: Sonja Spasić

I Vaterpolo klub Stari grad pozdravio je odluku da Grad preuzme upravljanje nad sportskim centrom na Dorćolu. - Uvereni smo da je promena koja se desila velika šansa za unapređenje i razvoj vodenih sportova - navodi se u saopštenju VK Stari grad.

Upao i vređao zaposlene BAHATI BASTAĆ PRETIO POLICIJOM

foto: Dado Đilas

Tokom dana, kako saznajemo, Marko Bastać pokušao je da upadne u Centar i pobuni zaposlene. Međutim, umesto željene reakcije, Bastaća su zaposleni izbacili s bazena uz pitanje gde je bio i zašto nije dolazio kad su im mesecima kasnile plate. - Marko Bastać je vikao na zaposlene i pretio policijom, ali nije nas zastrašio - kaže jedan od zaposlenih.

Dobre vesti

JEFTINIJE KARTE, VEĆE PLATE

Novi menadžment imaće zadatak da razvije nove i dodatne sadržaje za građane, poručuju iz gradske uprave. - Prva odluka gradskog preduzeća „25. maj - Milan Gale Muškatirović“ je da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara, kao i da se plate zaposlenima povećaju u proseku za oko 20 odsto - naveli su iz Grada.

Kurir.rs/Silvija Slamnig Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track