PREDSEDNICA HRVATSKE IDE NA KONCERT TOMPSONA Linta: Kolinda slavi proterivanje Srba!
Foto: Beta/Miloš Miškov, EPA/MENAHEM KAHANA

Sramno

PREDSEDNICA HRVATSKE IDE NA KONCERT TOMPSONA Linta: Kolinda slavi proterivanje Srba!

Vesti -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da bi želela da danas ode u Split na koncert Marka Perkovića Tompsona, pevača poznatog po ustaškim i antisrpskim pesmama.

- Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima - rekla je ona i pozdravila to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja „pobedničke hrvatske vojske“, s obzirom na to da je, kako je navela, „Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske“.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao „srbomrzačku, ali očekivanu izjavu“ hrvatske predsednice. - Ovo je jedna u nizu uvredljivih izjava Kolinde Grabar Kitarović u kojima iskazuje otvorenu mržnju prema srpskom narodu i besramno slavi proterivanje preko 500.000 Srba s područja današnje Hrvatske - naveo je Linta.

Vređaja žrtve...  Kolinda  uživa u  Tompsonovim ustaškim  pesmama
Vređaja žrtve... Kolinda uživa u Tompsonovim ustaškim pesmamafoto: EPA/MENAHEM KAHANA

On je istakao da je Tompson jedan od „glavnih promotera ustaštva i idol većini hrvatskog naroda, posebno mladim Hrvatima“, i podsetio da on slobodno i nesmetano svaki svoj koncert počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ i da u svojim pesmama otvoreno veliča zločinačku NDH i žali za njenom propašću. - Kolinda je po zna koji put ponovila vrhunsku laž da je zločinačka akcija „Oluja“ (1995) označila dolazak mira i da su hrvatske snage u BiH tobože slomile srpsku agresiju i sprečile nove Srebrenice - zaključio je Miodrag Linta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track