CarGo: Taksisti nemaju pravo da traže da nas država ugasi
Foto: Nebojša Mandić, Promo

direktor kompanije

CarGo: Taksisti nemaju pravo da traže da nas država ugasi

Beograd -

BEOGRAD - Optužbe da funkcionišemo protivno zakonu su bez dokaza, a ja odgovorno tvrdim da CarGo tehnolodžis i Udruženje CarGo ne krše nijedan zakon Republike Srbije, izjavio je danas direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić.

On je rekao da se pružanjem usluga preko udruženja među članovima kojih je sada 650.000 CarGo prilagodio izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

"Taksisti imaju pravo da protestuju, ali ne i da traže od države da nas ugasi protivno propisima", rekao je Guberinić i dodao da su pretnje članovima i kompaniji CarGo ozbiljne i da su prijavljene nadležnim organima koji bi trebalo da ih ispitaju.

Kako je rekao "više je nego očigledno da taksisti imaju političku podršku" iako, kako je izneo, duguju gotovo tri milijarde dinara poreza i doprinosa budžetu Srbije.

"Mora se ispitati ko stoji iza zarobljavanja ljudi u Beogradu", rekao je Guberinić.

CarGo je svoju aplikaciju kao proizvod već plasirao u neke zemlje EU, rekao je on i dodao kako se planira da one stignu i mnogo dalje.

"Mi smo inovatori, a po broju transakcija najveći smo prodavci na internetu u Srbiji, uposlili smo veliki broj ljudi, a planimo još upošljavanja", zaključio je Guberinić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track