POLEMIKA U SKUPŠTINI:   Politička blokada Rektorata! Klasična zloupotreba dece u političke svrhe i to je nešto što smo već videli
Foto: Printscreen

ZASEDANJE

POLEMIKA U SKUPŠTINI: Politička blokada Rektorata! Klasična zloupotreba dece u političke svrhe i to je nešto što smo već videli

Politika -

Zauzimanje zgrade Rektorata od strane studenata zbog sporne odluke o doktoratu Siniše Malog, bilo je tema kojom su se danas u Skupštini bavili poslanici vladajuće većine, koji su redom isticali da je reč o političkom protestu.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je rekao da je jasno da je reč o političkoj blokada Rektorata i da je to “tužna politička predstava Saveza za Srbiju koja pokazuje svu nemoć Dragana Đilasa i ostalih”.

Tako je šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević pitao je “da li je logično da 15 studenata ne dozvoli rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović da obavlja svoj posao”, nadovezujući pitanje “da li je to akademsko ili političko pitanje”.

- Koliko je meni poznato ministra biramo mi, a nas poslanike biraju građani. A ti koji su bili, njih 15 su građani, predstavnici jedne od političkih opcija i poznato je koje političke opcije. Znači u pitanju je klasična zloupotreba dece u političke svrhe i to je nešto što smo već videli. To je bleda kopija nekadašnjeg DOS, ocenio je Milićević.

On je napomenuo da je Srbija slobodna i demokratska država u kojoj svako ima pravo da protestuje i donese odluku o bojkotu i na taj način izražava svoj politički stav, sve dok takva vrsta protesta ne ugrožava prava drugih i funkcionisanje države.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track