Najnovije vesti

IZMENA ODLUKE O IZBORU ČLANOVA KOMISIJE ZA ISTRAGU POSLEDICA NATO BOMBRADOVANJA: Počinje redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije
Foto: Beta

dnevni red

IZMENA ODLUKE O IZBORU ČLANOVA KOMISIJE ZA ISTRAGU POSLEDICA NATO BOMBRADOVANJA: Počinje redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije

Politika

Skupština Srbije počeće redovno jesenje zasedanje, a pred poslanicima će se naći i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kao i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu.

Na dnevnom redu Skupštine je i izmena Odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, koju je podneo poslanik SNS i predsednik te Komisije Darko Laketić.

Prvog dana jesenjeg zasedanja članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razamtraće na sednici tog tela izmene Zakona o budžetu za 2019. godinu, odnosno rebalans budžeta kojim se, između ostalog, omogućava povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru od osam do 15 odsto.

Rebalansom budžeta je predviđeno da se do kraja godine potroši višak sredstava koji je tokom 2019. godine ostvaren u budžetu.

Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu naći će se pred poslanicima već u sredu 2. oktobra.

Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja godišnje. Prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru. Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...