PETROVIĆ: Izgradnja zdravstvene stanice u Borči početkom decembra
Foto: Printscreen/Youtube

rok je 330 dana

PETROVIĆ: Izgradnja zdravstvene stanice u Borči početkom decembra

Beograd -

Javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči uspešno je završena i obećanje koje smo dali građanima je ispunjeno. Početak radova je planiran za početak decembra, a rok je 330 dana, najavio je sekretar za investicije Luka Petrović.

– Vrednost radova je gotovo 775,7 miliona dinara, sa PDV-om, izvođač radova je konzorcijum firmi, a kao ovlašćeni član grupe ponuđača i nosilac posla je firma WD CONCORD WEST DOO, iz Beograda. Projekat zdravstvene stanice uradio je „Krip inženjering” – rekao je Petrović.

On je precizirao da će se objekat nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i da će imati blizu 7.000 kvadratnih metara.

– Zdravstvena stanica u sklopu Ogranka doma zdravlja „Dunavski venac”, Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula, sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rentgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove. Objekat sadrži podzemnu garažu za parking zaposlenih i pacijenata, a takođe su obezbeđena parking mesta za osobama sa invaliditetom – pojasnio je Petrović.

Prema njegovim rečima, u objekat će biti ugrađeni najkvalitetniji materijali, a kako je dodao, ovo će biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite. On je zahvalio građanima na strpljenju i dodao da će objekat biti od izuzetnog značaja za građane, a posebno za one sa leve strane Dunava.

– Posebno želim da uputim najveću zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je država obezbedila sredstva za izgradnju ove zdravstvene stanice – zaključio je Petrović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track