Najnovije vesti

prva vožnja novom linijom

NOVOM LINIJOM BG VOZA DO LAZAREVCA ZA SAMO 63 MINUTA Vesić: Ponosan sam, obezbedili smo brz i kvalitetan prevoz KURIR TV

Beograd

Građani Lazarevca i Barajeva od danas imaće direktnu i brzu vezu sa centrom Beograda, kroz dve nove linije BG voza.

Jedna linija saobraćaće na relaciji Lazarevac-Ovča-Lazarevac, a druga na liniji Lazarevac-Resnik-Lazarevac. Prvi putnici nove linije bili su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i glavni urbanista Marko Stojičić.

9.10 - Vesić je u Lazarevcu rekao da je veoma ponosan na obavljen posao.

- Zahvalan sam Železnici Srbije, Infrastrukturi i Srbija vozu, Sekretarijatu za javni prevoz, Preduzeću Beogradski metro i voz i opštinama Brajevo i Lazarevac, jer smo obezbedili za građane brz i kvalitetan prevoz. Korišćenje BG voza je u bus plus sistemu, što znači da oni koji koriste mesečne kartice ne plaćaju ništa dodatno. Za razliku od Barajeva gde se železnička stanica nalazi u centru grada, u Lazarevcu je udaljena od centra oko dva i po kilometra. Zato smo uveli kružnu autobusku liniju, koja povezuje železničku i autobusku stanicu - rekao je Vesić po dolasku u Lazarevac.

9.02 - BG voz stigao u Lazarevac za sat vremena gde su građani gradske čelnike dočekali aplauzom.

8.45 - BG voz stigao u Barajevo gde su se ukrcali građani, kao gredsednik opštine. 

8.30 - To je laka gradska železnica koja će raditi nezavisno od metroa, ali će jednog dana zajedno činiti jedinstven sistem. Sledeća linija, koja podrazumeva i gradnju pruge biće Makiš - Rakovica- Karaburma, a njena dužina biće oko 14 kilometara, potom sledi izgradnja linije od Novog Beograda prema Surčinu, koja će biti produžena do Obrenovca - istakao je Vesić.

Naveo je da će, kada to bude završeno, sve prigradske opštine, izuzev Grocke, biti povezane linijama lake gradske železnice sa centrom grada.

8.25 - Trebalo je više vere i para u budžetu i želje da se nešto uradi za građane. Zato sam danas posebno ponosan, jer ovo pokazuje koliko su nam važni građani i njihov komfor. BG voz je brzi, jeftin i kvalitetan prevoz i nema kašnjenja. Po kvalitetu i komforu se ne razliku od sličnih prevoza u Evropi - rekao je Vesić.

8.20 - Ukupno je obezbeđeno šest polazaka dnevno, a BG voz će iz Lazarevca kretati u sledećim terminima: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50 i 18.40, iz Beograda u 04.47, 6.30, 7.50, 12.30, 14.50 i 17.40.

8.18 - Vesić je istakao da je danas veliki dan za Lazarevac i Barajevo, kao i Beograd.

- Od danas smo obezbedili brzu i kvalitetnu vezu građanima Lazarevca i Barajeva sa centrom Beograda. Od Vukovog spomenika smo krenuli tačno u 8.09, sada se nalazmi u Rakovici gde smo stigli za devet minuta. Putovanje od centra Lazarevca do Vukovog spomenika trajaće tačno 63 minuta - kazao je Vesić tokom prve vožnje. 

8.05 - U vagon su se ukrcali Vesić, gradski funkcioneri, kao i novinari i krenuli u prvu vožnju. 

8.00 - Voz je stigao tačno na vreme na stanicu Vukov spomenik, a prvi se ukrcao zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Posle njega, u voz su ušli i drugi gradski funkcioneri.

Polazaka nove linije BG voza ispratili su i novinari.

Takođe, biće uvedena i probna kružna autobuska linija. Ona će povezivati železničku i autobusku stanicu, a red vožnje biće usklađen sa polascima i dolascima BG voza.

(Kurir.rs) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...