PREDSEDNIK OPŠTINE LAZAREVAC: Zahvaljujući rekordnom budžetu, uradićemo barem 50 kilometara puteva u 2020.
Foto: Promo

PREDSEDNIK OPŠTINE LAZAREVAC: Zahvaljujući rekordnom budžetu, uradićemo barem 50 kilometara puteva u 2020.

Beograd -

Budžet opštine Lazarevac u 2020. godini biće 1.573.667.858 dinara što je rekordan iznos u lazarevačkoj opštinskoj kasi, odlučili su odbornici na poslednjem ovogodišnjem, 29. skupštinskom zasedanju lazarevačkog parlamenta.

Da je budžet do sada istorijski, najveći, te da će mahom biti razvojni, reči su čelnika ovdašnje opštine.

foto: Promo

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, u obraćanju sa skupštinske govornice čestitao je građanima rekordan budžet za 2020. godinu, navodeći da će on pre svega biti razvojni:

  • Od svih opština na teritoriji Grada Beograda opština Lazarevac ima najveći budžet za narednu. To je ono što se nakon dugog niza godina ostvarilo i ono što smo zapravo i obećali građanima, jer građani ovaj budžet zaslužuju. Ono što je obeležilo ovaj budžet je odlična saradnja sa gradom Beogradom i odlična saradnja sa svim ministarstvima Vlade Republike Srbije. Ako saberemo njihova ulaganja na našoj opštini, dolazimo do cifre od blizu 2 milijarde dinara. Građani treba da shvate da je budžet u iznosu od 1, 223. 058.192 dinara, okvirni budžet. A na njega slede još i dodatna ulaganja Grada Beograda i Vlade Republike Srbije.
foto: Promo

U svom izlaganju pred odbornicima Sinđelić se osvrnuo na otvaranje porodilišta koje je obeležilo 2019. godinu, najavljujući značajne nove projekte ali i započete, koji će biti realizovani u 2020:

  • U 2020. godini, sebi smo zadali za cilj da uradimo najmanje 50 kilometara puteva. Krenućemo sa izgradnjom vodovoda za južni deo naše opštine „Dudovica – Čibutkovica - Brajkovac - Županjac. Nećemo zapostaviti ni severo-istočni deo Lazarevca, gde su uveliko u toku radovi na primarnom cevovodu a na teritoriji opštine Barajevo. Kada se to završi, otpočinjemo realizaciju vodovoda Arapovac-Mirosaljci zahvaljući kojem ćemo obezbediti uredno vodosnabdevanje za meštane Strmova i Prkosave dok će Sokolovo i Junkovac vodu imati iz vodovoda „Makiš“. Kada je reč o centralnom gradskom jezgru u 2020. Rešićemo našu najveću boljku, a to je vodosnabdevanje. Zamenićemo cevovod „Nepričava – Peštan“ u dužini od 14 kilometara. Početak 2020. godine, obeležiće i otvaranje Vatrogasnog doma, nakon čega ćemo odmah postaviti kamen temeljac za izgradnju policijske stanice u Lazarevcu, koja će biti jedna od najboljih u zemlji. Početak marta je rezervisan za izgradnju garaže kod „ERC-a“, čime ćemo rešiti još jedan gorući problem u gradu, a to je problem parkiranja. Očekuje nas izgradnja kružnog toka i pasarele kod jezera Očaga, čime ćemo rešiti veliki problem sa kojim su se sve ove godine suočavali naši sugrađani ali i gosti Lazarevca. U narednoj godini biće završena izgradnja višenamenskog Doma kulture u Mirosaljcima. Rudovci će nakon mnogo godina dobiti Sportsku halu. Očekuje nas dogradnja i rekonstrukcija najstarije gradske škole „Vojislav Voka Savić“, kod koje su u toku radovi za postavljanje balon hale. Budžetom smo planirali rešavanje problema kanalizacije u MZ Veliki Crljeni ali i u gradskim mesnim zajednicama. Uskoro nas očekuje početak radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u MZ Šopić, koja će biti najmodernija a koja je trenutno najfrekventnija. U radove krećemo, odmah po otvaranju novog dela Ibarske magistrale što će se dogoditi za par dana. Nastavićemo sa besplatnim prevozom đaka u narednoj godini, donacijama Crkvenih opština. I u narednoj godini vodićemo odgovornu politiku prema našim Javnim preduzećima. Trudićemo se da planskom dokumentacijom, koja nam je vraćena u nadležnost, naša opština koja broji preko 60 hiljada stanovnika, dobije moderan izgled. Mada, moramo priznati, da smo dosadašnjim radovima izgled Lazarevca umnogome promenili u odnosu na prethodne godine. Opredeljena budžetska sredstva za ove namene iznose 10 miliona dinara na šta će se dodati nadoknade za članove stručne komisije – naveo je on.
foto: Promo

Sinđelić se zahvalio svim rersornim ministarstvima Vlade Republike Srbije, Gradu Beogradu i predsedniku republike Srbije Aleksandru Vučiću, na neiscrpnim ulaganjima koja su u Lazarevac uplovila zahvaljujući stabilnim finansijama Vlade Republike Srbije.

Predsednik Skupštine prigradske opštine Lazarevac, Tomisav Rikanović, obraćajući se prisutnima, izrazio je zadovoljstvo visinom budžeta te kazao da je od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji, ovo najveći broj održanih sednica u Lazarevcu, kojih je za prethodne četiri godine ukupno bilo 29. Rikanović je istakao da mu je posedno zadovoljstvo, što je predsedavajući skupštinom, budžet iz godine u godinu bio sve veći.

Naredno zasedanje Skupštine koje bi trebalo da bude i poslednje u ovom sazivu, očekuje se u martu.

*Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja