NE POŠTUJU SVI ZABRANU UPOTREBE PLASTIČNIH KESA: Evo kada počinje kontrola i da li će biti kažnjavanja
Foto: Profimedia

nova pravila

NE POŠTUJU SVI ZABRANU UPOTREBE PLASTIČNIH KESA: Evo kada počinje kontrola i da li će biti kažnjavanja

Beograd -

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda podsetio je pravna i fizička lica koja se na teritoriji Beograda bave maloprodajom da je 1. januara ove godine stupila na snagu odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa u Beograda za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga.

Sva pravna i fizička lica obavezna da poštuju ovu odluku i da kupcima ponude cegere, papirne ili biorazgradive kese u skladu sa Odlukom o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga.

Prema izveštajima sa terena, većina trgovaca počela je s primenom ove odluke, ali da, nažalost, postoje i oni koji misle da mogu da rade po starom.

"Gradske i opštinske komunalne inspekcije počeće od 8. januara kontrolu primene Odluke. Biće konstrolisane gradske pijace, maloprodajni objekti, kako trgovinskih lanaca tako i pojedinačni, a posebno piljare na koje su se tokom prvih dana 2020. godine građani žalili da ne poštuju odluku", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će tokom januara inspektori vršiti kontrolu primene odluke, a prekršioce će upozoravati bez kažnjavanja, jer, kako se ističe, "cilj je da se odluka poštuje, a ne da se po svaku cenu naplaćuju kazne".

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track