ĐURIĆ: Tadić i Đilas nemaju pravo da govore o odnosima sa Crnom Gorom
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIĆ

Visoki zvaničnik Srpske napredne stranke

ĐURIĆ: Tadić i Đilas nemaju pravo da govore o odnosima sa Crnom Gorom

Politika -

Visoki zvaničnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da lideri opozicije Boris Tadić i Dragan Đilas nemaju nikakvo pravo da govore o odnosima Srbije i Crne Gore, jer će "u istoriju biti upisani kao raspikuće sa kojima je Srbija izgubila najdragocenije teritorije".

Bivši predsednik "Tadić je poslednji, a Đilas pretposlednji na planeti koji bi smeo da uzima temu odnosa sa Crnom Gorom u usta, pošto je u njihovo vreme i dok su oni imali odgovornost da brinu o našim granicama Crna Gora otišla od Srbije", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

"Čak i da nisu oni te iste osobe za vreme čijeg rukovođenja Srbijom smo ostali bez Crne Gore, a i za čije vreme je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, zaista je jadno i bedno pokušavati da se ostvari politički profit na svetoj, bolnoj i osetljivoj nacionalnoj temi", istakao je Đurić.

On je ocenio da ono što oni rade jeste "lešinarenje na zgaristu srpskih nacionalnih i državnih interesa" i da "umesto sloge i solidarnosti u teškom vremenu", oni oštricu svoje kampanje usmeravaju protiv predsednika Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track