TRAMVAJI STALI KOD VUKA, SUDAR DVE ŠESTICE: 8 putnika i oba vozača povređeni u čeonom sudaru na Bulevaru
Foto: Marina Lopičić

u jutarnjem špicu

TRAMVAJI STALI KOD VUKA, SUDAR DVE ŠESTICE: 8 putnika i oba vozača povređeni u čeonom sudaru na Bulevaru

Beograd -

BEOGRAD - U Bulevaru kralja Aleksandra jutros oko 7.30 sudarila su se dva tramvaja na liniji 6.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozač tramvaja na liniji 6, koji se kretao iz pravca crkve Svetog Marka krenuo da skreće kod tehničkih fakulteta u Ruzveltovu i udario u drugi tramvaj na liniji 6, koji je išao od Ustaničke ulice.

Hitna pomoć je na terenu. Prema prvim informacijama u sudaru je bilo povređeno 7 putnika, a u međuvremenu je javljeno da je broj porastao na 8.

To je potvrdio i direktor GSP Radiša Momčilović dodajući da je do čeonog sudara dva tramvaja došlo, kako kaže, jutros oko 7.15 sati u zoni raskrsnice Vukov spomenik, na mestu ukrštanja tramvajskih šina. Oba tramvaja saobraćala su na liniji 6.

"Tom prilikom, prema informacijama kojima raspolažemo, lakše je povređeno osam putnika i pričinjena je veća materijalna šteta na tramvajima", rekao je Momčilović. Navodi da okolnosti pod kojima se desila nezgoda nisu poznate i da će istraga utvrditi razlog zbog koga je došlo do sudara. "GSP Beograd izražava žaljenje zbog nezgode koja se desila i želi brz oporavak povređenima", poručio je Momčilović.

U međuvremenu je javljeno da su poreds 8 putnika povređena i oba vozača.

Tramvaji nisu saobraćali Bulevarom, a ostali saobraćaj je funkcionisao normalno. Putnike od Vukovog spomenika do Ustaničke ulice prevoze autobusi sa oznakom 6A.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track