Najnovije vesti

VESIĆ: Pobednik za 13 dana na Kalemegdanu, a imali smo čitavu hajku da se neće vratiti
Foto: Zorana Jevtić

statua će biti vraćena na svoje mesto

VESIĆ: Pobednik za 13 dana na Kalemegdanu, a imali smo čitavu hajku da se neće vratiti

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će za 13 dana statua Pobednik biti vraćena na svoje mesto na Kalemegdanu.

"Oko Pobednika smo imali čitavu hajku da se nikad neće vratiti, da će biti pretopljen i razne druge gluposti. On će biti rekonstruisan i vraćen na svoje mesto, baš kao što je to urađeno i sa Spomenikom zahvalnosti Francuskoj, kao što raste i Beograd na vodi za koji se pričalo da će da potone ili da je to samo maketa", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

"Danas ljudi iz svih krajeva grada dolaze u park Beograda na vodi, i to je dokaz da se Beograd menja, a sve ono što radimo mi i predsednik (Srbije) Aleksandar Vučić dokaz je nesposobnosti onih koji su bili pre nas", dodao je zamenik gradonačelnika.

On je ukazao da je Grad Beograd prošle godine izdvojio oko 200.000 evra za obnovu ovog spomenika, u vreme kada je bio pred padanjem i kada je bio poslednji trenutak da se restaurira i potom vrati natrag na Kalemegdan.

Vesić je podsetio da je restaruacija statue urađena je u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu, a ceo posao obavljen je pod nazorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...