NARODNE PATROLE U CENTRU BG: Dele migrantima pamflete i zabranjuju kretanje noću! MUP pozvao Damnjana Kneževića
Foto: Printscreen/Youtube

obilazile migrante i izbeglice

NARODNE PATROLE U CENTRU BG: Dele migrantima pamflete i zabranjuju kretanje noću! MUP pozvao Damnjana Kneževića

Beograd -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavestilo je nadležno tužilaštvo o organizovanju takozvanih "narodnih patrola", koje su u petak u večernjim časovima obilazile migrante i izbeglice u centru Beograda i obaveštavale ih da im "zabranjuju kretanje".

Naime, muškarci iz grupe su migrantima i izbeglicama na engleskom jeziku govorili da će oni „ubuduće svake noći biti na ulicama“ kako bi „zaštitili svoje žene“, te da će migranti i izbeglice „imati problem“ ako neko napadne „srpske žene i muškarce“, kao i da to „moraju preneti“ svojim sunarodnicima.

Delili su i pamflete na srpskom, engleskom i arapskom jeziku, u kojem stoji da im je zabranjeno kretanje van migrantskih centara od 22 časova do 6 časova ujutru, kao i kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana.

Muškarac koji je u opisu videa predstavljen kao predsednik inicijative Damnjan Knežević, poručuje na srpskom jeziku da to „nije kampanja protiv migranata, već protiv migrantskog nasilja“, kao i da će „svake večeri biti na ulicama“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prijavilo je ovaj slučaj tužilaštvu, a jedan od patroldžija je bivši potpredsednik „Zavetnika“ Damnjan Knežević. On je, inače, da je od policije dobio poziv radi prikupljanja podataka o učinjenom krivičnom delu izazivanja nacionalne, rasne ili verske mržnje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prijavilo je ovaj Sturmabteilung tužilaštvu, piše DW, a jedan od patroldžija – bivši potpredsednik „Zavetnika“ Damnjan Knežević – objavio je da je od policije dobio poziv radi prikupljanja podataka o učinjenom krivičnom delu izazivanja nacionalne, rasne ili verske mržnje.

(Kurir.rs/ Dojče vele/ FOTO: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track