TREJSI ŠEVALIJE U BEOGRADU: Družila se sa svojim vernim čitaocima (FOTO)
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Autorka čuvenog romana "Devojka s bisernom minđušom"

TREJSI ŠEVALIJE U BEOGRADU: Družila se sa svojim vernim čitaocima (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Autorka čuvenog romana "Devojka s bisernom minđušom" i "Jedna nit" Trejsi Ševalije družila se s čitaocima u Beogradu, gde se okupio veliki broj ljubitelja engleske književnice nestrpljivo čekajući da dobiju potpis.

Ševalijeova je istakla da je srećna što se nakon devet godina vraća u srpsku prestonicu, kao i da se nikada nije osećala kao slavna spisateljica bestselera.

"Ako bih razmišljala o tome da li sam zvezda, ne bih imala vremena da pišem. Uvek se isključim kada uzmem olovku i papir u ruke i koncentrišem se na priču, na likove, na vas čitaoce i pokušavam da pišem najbolje što mogu", kazala je.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Istraživanje i sam proces pripremanja za pisanje joj, kako kaže, mnogo znači i tome pridaje dosta pažnje.

- Kada stvaram, moram vas, svoje čitaoce, da uverim da poznajem vreme u kojem nismo živeli, da vam prenesem kako su izgledali ti ljudi, šta su pili, jeli, kako su mirisali, objasnila je Trejsi Ševalije.

Junakinja romana "Jedna nit" Vajolet Spidvel izgubila je verenika u Prvom svetskom ratu, poput mnogih žena tada, a kako objašnjava spisateljica, porodica i društvo su je zbog toga što je neudata odbacili i prezreli. "Ona odlučuje da uzme stvari u svoje ruke i malim pobunama se izbori za svoje dostojanstvo i nezavisnost, ističe Trejsi Ševalije.

Trejsi Ševalije je književnu karijeru počela knjigom "Devičanski plavo", ali se proslavila romanom "Devojka sa bisernom minđušom", zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track