VULIN: Ovo su izbori na kojima se borimo za stabilnost! Vučić ne popušta pred silom, nije ni 2012.
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

sednici Glavnog odbora PS

VULIN: Ovo su izbori na kojima se borimo za stabilnost! Vučić ne popušta pred silom, nije ni 2012.

Izbori 2020 -

Predstojeći parlamentarni izbori su izbori na kojima Srbija odlučuje da li je za nastavak politike predsednika Aleksandra Vučića i sve dobro što je uradio, i da li ima snage i hrabrosti da nastavi da bude samostalna, sigurna i nezavisna, izjavio je danas lider Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin.

"Pokret socijalista čvrsto stoji uz Aleksandra Vučića. Zajedno s našim saborcima iz SNS znamo da imamo snage i hrabrosti da sačuvamo Srbiju kao socijalno odgovornu, socijalno pravednu, vojno neutralnu i zemlju koja je u stanju da čuva Srbe bez obzira gde žive", rekao je Vulin na sednici Glavnog odbora PS-a.

Vulin je naglasio da su ovo izbori na kojima je glavno pitanje da li će Srbija imati snage i hrabrosti da nastavi s politikom stabilnosti, s politikom koja je Srbiju učinila ekonomski razvijenijom, vojno snažnijom i socijalno pravednijom.

"Ovo su izbori na kojima se borimo za stabilnost. Sve ono što bi moglo da promeni našu politiku, da nas pomeri sa puta vojne neutralnosti i čuvanja Srba bez obzira gde žive vodilo bi do politike u kojoj bi Srbija ponovo bila plen tajkuna, plen onih koji su sprovodili pljačkašku privatizaciju", zaključio je Vulin.

Vulin je dodao da od 2012. godine sluša laži kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio članstvo tzv. Kosova u UN, istakao da je on imao puno prilika da popusti pred silom i dopusti članstvo Kosova u UN, a da ni jednom nije popustio.

Kako je saopšteno iz PS, Vulin je naveo da je u Briselu 2012. godine ponuđen papir koji je Srbija trebalo da potpiše i omogući članstvo tzv. Kosova u UN, ali da je odlukom Aleksandra Vučića, uprkos većini u delegaciji i pokušajima ucenjivanja od strane EU, te pretnjama da je to njegov politički kraj, papir odbijen i tzv. Kosovo nije članica UN. Vulin dodaje da Jeremić, zato, nije propustio ni jednu priliku da se "preporuči zapadu varajući Rusiju, a prodajući Srbiju, dovodeći Euleks (na Kosovo) i praveći granicu među Srbima".

"Vučić je imao puno prilika da popusti pred silom i dopusti članstvo Kosova u UN, i ni jednom nije popustio, a svaki put je platio veliku ličnu i političku cenu", naveo je Vulin u pisanoj izjavi povodom tvrdnji predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da sveobuhvatni sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa podrazumeva Kosovo u UN u punom kapacitetu, kao što su sve druge zemlje članice te organizacije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Ministartvo odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja