Najnovije vesti

SVA BEOGRADSKA KOMUNALNA PREDUZEĆA U AKCIJI: Prvo očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza
Foto: Nemanja Nikolić

BEZ PREDAHA

SVA BEOGRADSKA KOMUNALNA PREDUZEĆA U AKCIJI: Prvo očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza

Beograd
13:04h

Sva vozila Zimske službe Beograd puta su na terenu, a prvo su očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za RTS.

On je precizirao da je trenutno na terenu 70 kamiona, 22 multikar i 15 utovarnih vozila, kao i 124 radnika Zimske službe Beograd-puta.

"Sinoć je oko 20 časova počeo da pada sneg, u višim delovima grada je palo preko deset centimentara i imamo najavu da će nastaviti da pada do sutra u 14 časova te da će pasti još oko 15 centimetara. Mi se nalazimo u trećem stepenu pripravnosti. Sada prvo čistimo 32 koridorske linije gradskog prevoza i to je prvi A prioritet, a sve ostale ulice su prvi B prioritet. Tokom jutra smo uspeli da očistimo i jedan i drugi prioritet, bacili smo oko 380 tona soli, 150 tona mešavine, ulice su prohodne, a ima i manje saobraćaja", istakao je Vesić.

Prioritet su ulice kojima saobraća javni prevoz Ulice kojima u Beogradu saobraća javni prevoz, a koji zbog vanrednog stanja radi u specijalnom režimu prevozeći zaposlene, prioritet su ekipa JKP "Beograd puta" u čišćenju od snega koji od sinoć neprestano pada, izjavio je danas izvršni direktor za tehničke poslove JKP "Beograd put" Aleksadnar Svilar. "Kada se završi sa čišćenjem tih saobraćajnica, prelazi se na ostatak ulica iz prvog i drugog prioriteta. Mi moramo da obezbedimo našim sugrađanima koji imaju radnu obavezu dolaska na posao da mogu neotežano doći na posao i da se vrate svojim kućama", rekao je Svilar za Tanjug. Prema njegovim rečima, na snazi je treći stepen pripravnosti, a to znači da je na čišćenju snega angažovano ukupno 70 kamiona i 22 specijalizovana manja vozila, odnosno, oko 150 ljudi. Svilar je kazao da je to sasvim dovoljno vozila za trenutne uslove na terenu, dodajući da temeprature nisu visoke i "idu na ruku" putarima jer se sneg brže topi. "Očekuje se da će se snežni pokrivač večeras uvećati za 15 do 20 centimetara, naše ekipe su sve vreme angažovane i na terenu", rekao je Svilar i dodao da JKP "Beograd put" nije imao pozive građana da sneg na nekim mestima nije očišćen. "Mogu reći da su naše ekipe odradile dobar posao, s obzirom da sneg od sinoć od 20 časova nije prestajao da pada", konstatovao je Svilar. Ističe da za putare ne važi policijski čas, te da će oni ulice čistiti i od 17 do 05.00 ujutro, a da za to imaju posebne dozvole MUP-a.

On je dodao da su na terenu i radnici svih drugih komunalnih preduzeća, JKP "Gradska čistoća" čisti stajališta koja su u funkciji, JKP "Zelenilo Beograd" trotoare, čisti se ispred domova zdravlja i bolnica jer su to sada najvažnije institucije koje moraju da budu dostupne građanima.

"Preduzete su sve mere zaštite za radnike koji se nalaze na terenu. Tokom noći je stigao avion iz Kine u kome se nalazi oko sto hiljada maski koje su poklonili kineski privrednici koji žive i rade u Beogradu i to će biti dovoljno za potrebe svih naših službi za 12 dana", naglasio je zamenik gradonačelnika.

On je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuća i poslušaju savete iz Vlade Srbije i epidemiologa kako bismo svi zajedno izašli iz ove krize, preneo je Beoinfo.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...