NJEGOVA REČ BILA JE ZAPOVEST TOKOM CELOG BOMBARDOVANJA, EVO ŠTA SAD KAŽE Avram Izrael: Ostani kod kuće, nije gotovo!
Foto: Kurir

#ostanikodkuce

NJEGOVA REČ BILA JE ZAPOVEST TOKOM CELOG BOMBARDOVANJA, EVO ŠTA SAD KAŽE Avram Izrael: Ostani kod kuće, nije gotovo!

Društvo -

BEOGRAD - Načelnik centra za obaveštavanje u vreme NATO bombardovanja Avram Izrael izjavio je da je danas, kada se suočavamo sa korona virusom, ključ u našim rukama, za razliku od 1999. godine kada je malo toga od nas zavisilo.

On je u uključenju za TV Prva rekao da smo sada u novom ratu sa nevidljivim neprijatelj i da sve zavisi od nas.

Da se podsetite...

"Ključevi pobede protiv nevidljivog neprijatelja su u našim rukama. Zavisi od naše discipline, pridržvanja mera. Ključ je u našim rukama za razliku od 1999. godine kad je malo zavisilo od nas, danas gotovo sve zavisi od nas", rekao je Izrael.

Ispričao je da ga i danas, kada se seti NATO bombardovanja, još u neverici.

"I tada kao i sada, bili smo u prilici da štitimo svoje živote. Uspeli smo i 1999. izašli smo iz te priča, pouku nismo izvukli, civilne zaštite setimo se kada je loše", rekao je Izrael i naveo da će kada sve ovo prođe biti rilika da se i o tome priča.

Upitan koji događaj najviše pamti iz perioda bombardovanja, koje je poočelo na današnji dan pre 21 godinu, Izrael je rekao da je mnogo trenutaka koje pamti i naveo da je među njima sećanje na izgubljnei mladi život Milice Rakić koja bi danas imala 25 godina.

Naveo je da građani pamte njegove poruke tokom bombardovanja, a da bi njegova poruka danas bila: "Pažnja, pažnja, poštovani građani ostanite kod kuće i sledite preporuke. Nije gotovo".

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja