MALI ROMEO I JULIJA U DOBA KORONE: Slatko druženje dvoje beogradskih predškolaca u vanrednom stanju
Foto: Kurir, J.Spasić

MALI ROMEO I JULIJA U DOBA KORONE: Slatko druženje dvoje beogradskih predškolaca u vanrednom stanju

Beograd -

Druženje u doba korone je i te kako moguće, ali i simpatisanje, pokazali su predškolci Jovana i Mahajlo s više nego bezbedne razdaljine - terasa dve zgrade u beogradskom naselju Cerak vinogradi!

Kad je Jovana s trećeg sprata jedne beogradske zgrade ugledala drugara iz grupe u vrtiću na prvom spratu susedne, njen vrisak okrenuo je ceo komšiluk, koji ovo vanredno stanje provodi na balkonima, na tu stranu.

- E, šta si imala za ručak - krenu Mihajlo. - Ribu i pirinač - ona će. - A ja pljeskavice - smeje se. - Tvoj ručak je bolji. A šta si jeo slatko - Jovana će. - Keksiće. - A ja tri čokoladice. Aha-ha-ha - jedva dočeka ona. - Čokladice, čokoladice. Daj mi čokoladicu - dvogodišnji će Gojko, koji je do tada sve nemo posmatrao tu kraj sestre.

foto: Kurir, J.Spasić

- A što si se poljubila s Đoletom - ko iz topa će Mihajlo. - A što si ti to izmislio?! Je li?! Pa sad to sluša i tvoj brat, pa će onda celom razredu da kaže - sevnuše "gromovi" s trećeg sprata. Otera Mihajlo Daču. Proviri i mama Lidija. Al' je morala da utekne. - Mihajlo ima sastanak, svi u sobu - ču se mama, a i smeh cele porodice. Već sve oči i uši s komšijskih terasa širom otvorene, "drama" je na vrhuncu. - A jesu li ti poverovali roditelji da se nisi poljubila s Đoletom - ne odustaje Mihajlo.

foto: Kurir, J.Spasić

- Poverovali su mi! I ja sam s tim davno završila! A završi i Mihajlo. - E, Jovana uzmi neki telefon, pa da igramo u isto vreme "stampedo". - Pedo, pedo... - Gojko će... A mali Romeo i Julija okrenuše se virtuelnom svetu...

Kurir.rs / J. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track