Najnovije vesti

NEMA GUŽVE U PREVOZU I DALJE BEZ NOĆNIH LINIJA Građani ne poštuju mere, paklene vrućine u vozilima
Foto: Nemanja Nikolić

gsp

NEMA GUŽVE U PREVOZU I DALJE BEZ NOĆNIH LINIJA Građani ne poštuju mere, paklene vrućine u vozilima

Beograd
07:42h

Još nema gužve u prevozu, i dalje bez noćnih i ekspres linija

Linije javnog gradskog prevoza ni u ponedeljak nisu bile opterećene, kao ni u petak. Popunjenost vozila bila je do 50 odsto, a mahom se svuda ulazilo samo na prednja vrata. Noćne linije i dalje ne saobraćaju.

U autobusima u ponedeljak ujutru nije bilo većih gužvi, a putnici uglavnom nisu sedali na mesta predviđena da se na njima ne sedi, uprkos odluci da se sve mere ukinu. Neki su rukavice i maske nosili, a neki nisu imali ni jedno ni drugo. Vozači su otvarali samo prednja vrata, a kad svi putnici uđu, otvarali druga i treća za izlaz. Zbog visoke temperature, u vozilima je bilo pakleno, a svi prozori bili su otvoreni.

foto: Nemanja Nikolić

Na stajalištima i terminusima tokom jutra popisivači su beležili broj putnika u vozilima, gledali nose li zaštitu, i da li vozači, kao što im je naređeno, puštaju putnike samo na prednja vrata.

- Od petka, 8. maja, ponovo je uspostavljen javni linijski prevoz putnika na teritoriji grada Beograda - podsećaju u Sekretarijatu za javni prevoz. - Dnevne gradske, prigradske i lokalne linije javnog prevoza saobraćaju po redu vožnje koji je prilagođen sadašnjim prevoznim zahtevima. Ni minibus linije još nisu stavljene u funkciju.

"Bus plus" kontrolora pak bilo je u vozilima javnog prevoza, a mnogi sugrađani, kao po običaju, nisu imali važeće vozne isprave pravdajući se činjenicom da šalteri nisu radili prošle sedmice.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track