BEOGRAD OČEKUJE PLJUSAK, ALI BLAŽI NEGO JUČE: Gradske službe spremne za padavine
Foto: Zorana Jevtić

nevreme

BEOGRAD OČEKUJE PLJUSAK, ALI BLAŽI NEGO JUČE: Gradske službe spremne za padavine

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da su gradske službe su u pripravnosti, a ekipe komunalnih preduzeća na terenu zbog očekivane kiše u Beogradu.

Portal Beoinfo objavio je da je u ponedeljak uveče u pojedinim delovima grada palo i do 70 litara kiše po kvadratnom metru."Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Senjaku je palo oko 70 litara kiše, na Vračaru oko 65, na Košutnjaku blizu 60. Radi se o ogromnim količinama vode koje naš sistem nije mogao jednovremeno da primi. Delovi grada u kojima je situacija bila najkritičnija su Autokomanda, Požeška i Valjevska ulica, kao i naselje Braće Jerković", rekao je Radojičić.

Dodao je da su ekipe komunalnih službi grada radile čitave noći na otklanjanju posledica nevremena, a da su radnici JКP "Zelenilo - Beograd" uklanjali popada stabla i granje.

Arhitekta Dragoljub Bakić ocenio je ranije danas u izjavi agenciji Beta da je do poplava u ponedeljak u delovima Beograda došlo zbog toga što gradska vlast ne ulaže i ne održava zastarelu kanalizacionu infrastrukturu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track