RODITELJI NE BRINITE, SVIH 40 VRTIĆA GDE SE GLASA BIĆE DEZINFIKOVANI: I to spolja i iznutra
Foto: Ana Paunković

mere zaštite

RODITELJI NE BRINITE, SVIH 40 VRTIĆA GDE SE GLASA BIĆE DEZINFIKOVANI: I to spolja i iznutra

Beograd -

Svi vrtići beogradskih predškolskih ustanova, ukupno 40 objekata, koji se danas koriste kao biračka mesta biće detaljno dezinfikovani tokom noći, i sutra ujutru, pre dolaska dece, biće bezbedni.

"Danas se 40 objekata vrtića koristi za glasanje, što je uobičajno. Ove godine zbog specifičnosti situacije izazvane epidemijom korona virusa, sve spoljašnje i unutrašnje prostorije i površine vrtića koje se budu koristile, bice dezinfikovane pre povratka dece, po preporuci Gradskog zavoda za javno zdravlje", rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je istakao da razume zabrinutost roditelja, ali da su predškolske ustanove u Beogradu tokom prethodnih pet nedelja, koliko su vrtići otvoreni, nakon dvomesečne pauze, pokazale ozbiljnost, profesionalnost i doraslost situaciji, te da bi roditelji trebalo da nastave da im veruju, jer je bezbednost dece apsolutni prioritet i, kako je rekao, niko sa tim ne bi pravio nikakve kompromise.

"Svi vrtići će u ponedeljak biti potpuno bezbedni za korišćenje. Uveliko se pravi organizacioni plan sa Zavodom za biocide", rekao je Gak.

Tokom glasanja danas se za te potrebe koristi 11 objekata vrtića na Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, po četiri na Zvezdari i Rakovici, po dva u Obrenovcu i Mladenovcu i po jedan vrtić na Vračaru, Paliluli, u Zemunu i Savskom vencu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja