Najnovije vesti

POGLEDAJTE: Aleksandar Vučić stao u red i strpljivo čeka da glasa KURIR TV
Foto: Kurir/Silvija Slamnig

predsednik ispunio građansku dužnost

POGLEDAJTE: Aleksandar Vučić stao u red i strpljivo čeka da glasa KURIR TV

Izbori 2020

Predsednik Srbije Aleksandar VučIć i lider istoimene liste "Za našu decu" glasao je oko 12.20 na biračkom mestu na Novom Beogradu u zgradi "Cepter internacional". 

On je na istom mestu glasao i na prethodnim izborima

Predsednik je strpljivo čekao s brojnim građanima da dođe na red da glasa. Pre glasanja, stavio je zaštitnu masku a potom i ispoštovao propisanu proceduru.

1 / 13 Foto: Zorana Jevtić

Vučić je izrazio nadu da će veliki broj građana Srbije iskoristiti svoje pravo glasa i najavio za večeras, ako njegova lista dobije poverenje, predstavljanje programa i plana za naredne četiri godine.

- Veoma sam zadovoljan što danas do 12 sati nikavih ozbiljnih nepravilnosti nije bilo, što izbori protiču u demokratskoj atmosferi, što je manje incidenata nego ikada u višestranačkoj demorkatiji u Srbiji. Vidim da su redovi svuda po Srbiji i očekujem dobar odziv - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadam se uspehu!

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

U izjavi novinarima rekao je da bi voleo da se preda 1,7 ili 1,8 miliona glasova, što bi bilo za ponos i veliki uspeh u uslovima, kada se preko tajkunskih medija vodi kampanja.

Vučić je istakao da je za njega jednako važno da vidi koliko i kako ljudi ocenjuju rad vlasti u prethodne četiri godine i planove za naredne četiri godine.

Kaže da je video da su u regionu i još ponegde utrkivali u kampanji protiv njega, stranke koju vodi i Srbije.

- Time nam daju samo još veću energiju i snagu da gradimo prijateljstvo s njima, ali i da zemlja u parametrima koji su lako merljivi bude još uspešnija. Gotovo sve smo prestigli, a one koje nismo uskoro ćemo. To što pismu pesmiceo našim Potemkinovim selima, bolje da pogledaju svoj i nas rast - naglasio je on.

foto: Kurir/Silvija Slamnig

On je istakao da se nada uspehu i dobrom rezultatu.

- U zavisnosti od retultata imaću večeras ili ne pravo da govorim o planovim u budućnosti - rekao je on.

Upitan za glasanje na KiM, kazao je da je do sada najbolji odziv u odnosu na ranije izbore na KiM, i da je u centralnoj Srbiji bolje nego ranije, da je u Vojvodini izlaznost odlična, a i da se u Beogradu popravlja.

Istakao je da očekuje teške nedelje po pitanju KiM, ali da misli da bez obzira što su neki sve radili u prethodna tri dana I meseci plašeći narod pred izbore, ne može da se narodna volja zaustavi.

- Na Kosovu je izašlo 22 odsto stanovništva, a kod nas je do 12.10 išao toliki broj - naglasio je on.

Uoči izbora, Vučić je kao predsednik Republike Srbije pozvao građane da izađu na izbore, jer je Srbiji, kako je istakao, potrebna jaka vlada i jedinstvo pred važne razgovore o Kosovu i Metohiji i u cilju postizanja ekonomskih rezultata i realizacije plana Srbija2025.

foto: Kurir/Silvija Slamnig

U Srbiji su jutros u sedam sati otvorena biračka mesta za redovne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, koja će biti zatvorena u 20 sati, do kada traje i izborna tišina.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...