GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Sve beogradske službe i ustanove dobro funkcionišu
Foto: Kurir

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Sve beogradske službe i ustanove dobro funkcionišu

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je jutros da sve službe i ustanove u gradu dobro funkcionišu u okolnostima povećanog rizika od korona virusa, navodeći da se to odnosi i na javni gradski prevoz, ali i na škole i vrtiće na teritoriji grada.

Prema podacima kojima raspolaže, predškolske ustanove i vrtići imaju popunjenost od oko 40 odsto u ovom momentu, dok je, kako kaže, ona iznosila oko 66 odsto prethodnih godina.

"Imamo više dece u vrtićima nego prethodnih nedelja, kada je popunjenost bila 20 odsto, što dovoljno govori o stepenu poverenja u funkcionisanje sistema u Beogradu", naveo je gradonačelnik za RTS.

Kada je reč o prevozu, on navodi da će na 11 gradskih linija biti povećan broj autobusa i da će ih biti 14 više.

"To znači da ćemo imati ukupno 1.371 autobus koji će prevoziti sugrađane. Pratićemo, zasad prevoz dobro funkcioniše, najznačajniji je timski rad koji moramo da zadržimo i u narednom periodu", istakao je Radojičić.

On je, povodom pojave korona virusa u pojedinim školama, predočio i analize Saveta pedijatara koje je saopštilo da je opravdan početak školske godine u učionicama i da ništa ne može zameniti takav način obrazovanja.

"Oni su naglasili da 90 odsto infekcija deca pokupe u kući i samo 10 van kuće, dok u školi još manje. U samoj učionici najmanji je rizik da se deca zaraze, treba obratiti pažnju na vanškolske aktivnosti. Još jednom apelujem na održavanje distance i skrećem pažnju da je nošenje maski najvažnije", zaključio je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track