VEĆ 10 DANA 45 ZAPOSLENIH U DOMU SREMČICA NE IDE KUĆI: Odlučili se na potpunu izolaciju da bi brinuli o deci
Foto: Dado Đilas

u ovoj ustanovi trenutno je 277 štićenika

VEĆ 10 DANA 45 ZAPOSLENIH U DOMU SREMČICA NE IDE KUĆI: Odlučili se na potpunu izolaciju da bi brinuli o deci

Beograd -

Zaposleni u Ustanovi "Sremčica" u Beogradu, gde žive deca i mladi ometeni u razvoju, poslednjih 10 dana nalaze se u potpunom karantinu u ovoj ustanovi.

Naimke, nakon potvrde da je u "Sremčici" ima zaraženih korona virusom, svih 45 zaposlenih odlučilo se na potpunu izolaciju, tako da već 10 dana nisu išli kući, prenose beogradski mediji.

Prema poslednjim podacima, u ovoj ustanovi trenutno je 277 štićenika, a zaraženo je 30 stanara. Oboleli su izolovani u odvojeni objekat i pod stalnim su medicinskim nadzorom i svi imaju lakšu kliničku sliku.

Inače, ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je u ustanovama socijalne zaštite, Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo virusa korona kod 55 korisnika i 19 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1017, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 407.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track