Đački kutak koji inspiriše – ambijent za inspiraciju, rad i odmor
Foto: Promo

Đački kutak koji inspiriše – ambijent za inspiraciju, rad i odmor

Forma Ideale -

Svakom školarcu neophodan je i radni prostor za učenje, domaće zadatke, ali i slobodno vreme. Urediti ovaj prostor je veliki izazov, jer treba uklopiti funkcionalnost prostora, kućni budžet, ali i ispuniti sve želje i potrebe školarca. Ako imate nedoumice odakle početi i šta promeniti, ili pak mislite da nemate dovoljno prostora, saveti dizajnera enterijera uvek mogu da budu od pomoći.

Naime, radni kutak za najmlađe školarce trebalo bi da zadovoljava sve potrebe deteta u ovom trenutku, pa komadi nameštaja poput kompjuter stola LIBER, stolice, koja može biti kompjuter stolica, ali može biti i prilagođena trpezarijska stolica, čija je važna odlika čvrstina i stabilnost, za početak su sasvim dovoljni. Takođe, malo prostora za otvorenu policu MAURO bilo bi poželjno, jer deca u ovom uzrastu pored novih knjiga i dalje imaju potrebu za brojnim igračkama, koje im stvaraju osećaj sigurnosti u novim, životnim okolnostima.

foto: Promo

Kako su boje ono što deca izuzetno vole, obratite pažnju da umesto belih zidova u tom delu prostora izaberete zanimljive tapete, a u veselim bojama birajte i ostale dekorativne elemente, poput ukrasnih jastučića ili platnenih taburea CUBE.

Kompjuter sto CT-1914 u crno-crvenom dezenu idealan je za uklapanje u ovakav ambijent, jer ostavlja mogućnost kombinovanja i sa toplim i hladnim, a i sa neutralnim bojama.

Malo stariji školarci biće zaintrigirani kompjuter stolom CT-1720, idealnim za mlade sa stilom, jer njegova rustična tekstura daje poseban estetski doprinos ambijentu, naglašavaju dizajneri enterijera Forma Ideale. Uz ovaj sto savršeno se slaže i ležaj na razvlačenje FANTASTICO PLUS, koji je pogodan za spavanje, ali i praktičan komad, jer se sklapanjem ostavlja dovoljno slobodnog prostora za zabavu i slobodno vreme.

foto: Promo

Ono što je posebno važno je da ne zaboravite da radni prostor za decu treba da bude dovoljno osvetljen, što je važan segment i svakog drugog ambijenta u domu.

Konačno, imajte u vidu da je lični prostor vašeg školarca bitan segment u njegovom odrastanju, koji podsticajno utiče na psihološki i socijalni razvoj, ali i podržava u njemu razvoj sposobnosti za postavljanje jasnih granica prema spoljašnjem svetu, koji često ume da bude zbunjujući, a ponekad i uznemiravajući.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track