Najnovije vesti

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBELEŽENI DAN I SLAVA GRADSKE OPŠTINE RAKOVICA
Foto: Gradska opština Rakovica

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBELEŽENI DAN I SLAVA GRADSKE OPŠTINE RAKOVICA

Beograd

Svečanom skupštinom u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, Gradska opština Rakovica obeležila je Dan opštine. Zbog pandemije korona virusa ove godine izostala je tradicionalna svečana akademija, a osim odbornika Skupštine GO Rakovica gosti su bili dobitnici povelja i zahvalnica.

foto: Gradska opština Rakovica

Obraćajući se prisutnima predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić je između ostalog rekao da je ova godina bila specifična u znaku pandemije korona virusa gde je Opština Rakovica bila na visini zadatka.

„Tokom vanrednog stanja nijednog građana Rakovice, nijednog našeg komšiju nismo ostavili na cedilu. Kol-centar i volonterski servis Opštine Rakovica opslužili su sve kojima je pomoć bila neophodna. Naš kol-centar pozvao je više od 20 hiljada starijih sugrađana, dok je primio skoro 25 hiljada poziva. Naši volonteri uslužili veliki broj građana, dok su podelili više od 12 hiljada paketa pomoći“, rekao je Simić.

foto: Gradska opština Rakovica

On je podsetio da je tokom borbe sa koronom, pomažući drugima, preminuo i naš dragi kolega Vladan Marjanović.

Predsednik Opštine Rakovica je napomenuo da će ove godine budžet Opštine Rakovica biti smanjen, ali da će se truditi da svi najbitniji projekti budu sprovedeni, a da mere štednje najmanje osete građani.

„Do kraja ovog meseca završiće se prva faza radova na regulaciji Kijevskog potoka… Takođe završavamo radove na izgradnji kanalizacije za Jelezovačku i Uroševačku ulicu. Do kraja godine ispunjavamo i obećanje dato građanima Miljakovca 3, jer počinjemo izgradnju kanalizacije. Verujem da ćemo uskoro započeti izgradnju vrtića za naselja Sunčani breg i Miljakovac 3“, rekao je Simić i dodao da će se nastaviti ulaganje u škole i da će se truditi da se što pre uklone prepreke kako bi počela kompletna rekonstrukcija Osnovne škole Branko Ćopić“.

foto: Gradska opština Rakovica

„Sa ulaganjima nećemo stati dok sve rakovičke škole ne budu obnovljene“, naglasio je predsednik Opštine Rakovica.

„I pored teške situacije bićemo ambiciozni i nećemo dopustiti da nam kriza bude izgovor za neurađeni posao. Gradska opština Rakovica se i ranije susretala sa smanjenjem budžeta i tada je uspela da sprovede najvažnije projekte i servisira potrebe građana. Lično ću se potruditi da i sada bude tako“, poručio je Simić na kraju svog obraćanja.

Na svečanoj sednici uručene su povelje i zahvalnice zaslužnim građanima, privrednicima i institucijama.

Pre početka svečane sednice opštinsko rukovodstvo je povodom opštinske slave Pokrov presvete Bogorodice, prisustvovalo sečenju slavskog kolača u Crkvi svetih apostola Vartolomeja i Varnave.

(Foto:Gradska opština Rakovica)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...